CHP adaylarını gruplar halinde açıklamaya devam edecek: Haftaya Aydın, Mersin, Adana, Antalya adayları açıklanacak

CHP adaylarını gruplar halinde açıklamaya devam edecek: Haftaya Aydın, Mersin, Adana, Antalya adayları açıklanacak
Artı Gerçek'in edindiği bilgiye göre, CHP PM her hafta toplanarak, gruplar halinde adaylarını açıklayacak. Haftaya, Adana, Antalya, Mersin ve Aydın’ın adaylarının açıklanması bekleniyor. 4’ü büyükşehir, 227 yerde belediye başkan adayları belirlenmişti.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısı dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplandı. PM, 4’ü büyükşehir, 6’sı il belediyesi olmak üzere 227 yerde belediye başkan adaylarını belirledi. Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, belirlenen adayların tümünde PM üyelerinin tam mutabakatı sağlandı. Toplantıda tek tek oylanan isimlerin adaylığı oy birliği ile netleşti.

Ankara ve İstanbul’un mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesinin kararlaştırıldığı PM'de, 2019’da az oy farkıyla kaybedilen Balıkesir’de, önceki dönem il milletvekili Ahmet Akın, Bursa’da ise eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in aday olarak gösterilmesi kararlaştırıldı.

AÇIKLANAN KENTLER NÜFUS BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE BELİRLENDİ

Açıklanan kentlerin nüfus büyüklüğüne göre kategorize edildiğini belirten parti yetkilileri, önümüzdeki hafta da aralarında Aydın, Adana, Mersin ve Antalya’nın olduğu kentlerin adaylarını açıklayacağını belirtti. Aday açıklama yönteminde her hafta PM’nin toplanarak, adayların netleşmesiyle belli aralıklarla açıklama yapılması da bekleniyor. Edinilen bilgiye göre MYK bu konuda yetki almadığı için PM her hafta toplanacak.

23 SEÇİM ÇEVRESİNDE EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK

Görüştüğümüz partililer 60 seçim çevresine daha adaylar konusunda görüş istenmesi konusunda yazı gönderecek. Ayrıca 23 seçim çevresinde de eğilim yoklaması yapılacak. Bu iller arasında Dersim ve Sinop kentleri de bulunuyor. CHP geçtiğimiz hafta 60 kente heyetler göndererek, aday çalışması yürütmüştü. Bu kapsamda 60 ile gidildi, diğer illere de önümüzdeki günlerde yeni heyetlerin gönderilmesi bekleniyor. İzmir başta olmak üzere açıklanmayan büyükşehirlerde anket çalışması yürütüyor.

AYDIN’IN ADAYI YENİDEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU OLACAK

Dün yapılan PM toplantısında açıklanması beklenen ancak açıklanmayan Aydın ili için ise bir değişiklik olmayacak. Aydın için Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterilecek. Edinilen bölgeye göre, geçtiğimiz seçimlerde çok az oy oranıyla kaybedilen yerlerde ayrıca titiz bir çalışma yürütüleceği belirtiliyor. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar