CHP'de MYK ve PM toplantısı: İmamoğlu ve Yavaş dahil 200'den fazla adayın ilan edilmesi bekleniyor

CHP'de MYK ve PM toplantısı: İmamoğlu ve Yavaş dahil 200'den fazla adayın ilan edilmesi bekleniyor
CHP'de bugünkü PM ve MYK toplantılarında, yerel örgütlerde üzerinde uzlaşı sağlanan isimlerin adaylığının netleşmesi ve ilan edilmesi bekleniyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da, adaylığı ilan edilecek 200'den fazla isim arasında bulunuyor.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bugün iki kritik toplantı var. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 11.30’da toplandı. Daha önce 14.30 olarak duyurulan CHP Parti Meclisi toplantısı vefat eden Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez için 16.00'da yapılacak tören nedeniyle 17.00'ye alındı.

MYK toplantısında yerel örgütlerin üzerinde tam uzlaşı sağladığı adaylar değerlendirilecek. Bu isimler sonraki Parti Meclisi gündemine taşınacak.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ADAYLIKLARININ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Yerel örgütlerde yapılan ve Genel Merkez'e iletilen memnuniyet anketleri önce MYK toplantısında değerlendirilecek. Daha sonra bu isimlerin adaylık durumu Parti Meclisi'nde netleşecek. Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeniden aday olmalarını önereceğini duyurduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylıkları bugünkü Parti Meclisi toplantısında resmileşecek. Bu üç adayın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Balıkesir Belediyesi için Ahmet Akın’ın adaylığının da Parti Meclisi toplantısı sonrasında açıklanması bekleniyor.

Parti Meclisi toplantısının ardından İstanbul, Ankara ve Aydın’ın da aralarında bulunduğu 200 civarında adayın duyurusunun CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek veya Parti Sözcüsü Deniz Yücel tarafından yapılması bekleniyor.

MYK ve PM toplantılarının gündemine ayrıca Özgür Özel’in dün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne yaptığı ziyaret de olacak.

Öne Çıkanlar