CHP’li vekiller, 'aday belirleme raporu' için ilk saha turunu tamamladı

CHP’li vekiller, 'aday belirleme raporu' için ilk saha turunu tamamladı
Aday belirleme raporu yazmak üzere sahaya çıkan CHP milletvekilleri, ilk il ziyareti turlarını tamamladı. Parti yönetimi, vekillerin hazırladığı raporlarla aday belirleme yöntemini şekillendirecek. Yarınki PM toplantısında bu raporlar konuşulacak.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görevlendirmesiyle saha çalışmalarına başlayan CHP milletvekilleri, ilk il ziyareti turlarını tamamladı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; milletvekilleri gittikleri il ve ilçelerde ilk olarak o bölgedeki CHP örgütünü ziyaret etti. Daha sonrasında meslek odaları, esnaf odaları ve kanaat önderlerini ziyaret eden vekiller, bölge halkıyla da sohbet etti.

Örgütlerle yaptıkları görüşmeleri aktaran vekiller, partililerin en merak ettiği konunun aday belirleme yöntemi olduğunu söylüyor.

Parti yönetimi de vekillerin hazırladığı raporlarla aday belirleme yönteminin şekilleneceğini aktarıyor. Yarın Parti Meclisi’nde bu raporların görüşüleceğini aktaran kurmaylar, “Raporlarda bölgeler için ‘Şurada önseçim olsun, şurada tek aday öne çıkıyor, onun adaylığı açıklanabilir’ gibi öneriler var. Buna göre bizler de aday belirleme yöntemimizi, tek aday öne çıkan yerlerde de adaylarımızı açıklayacağız. Sonrasında saha çalışmaları devam edecek. Düzenli olarak PM toplantıları ve aday açıklamaları yapacağız” diyor. (Kaynak)

Öne Çıkanlar