DEM Partili yetkililer Özgür Özel ziyaretini değerlendirdi: CHP’nin alışılagelmiş görüşmelerini aşan bir ziyaretti

DEM Partili yetkililer Özgür Özel ziyaretini değerlendirdi: CHP’nin alışılagelmiş görüşmelerini aşan bir ziyaretti
Özgür Özel’in DEM Parti’ye yaptığı ziyarette yerel seçimler konuşuldu ancak açık işbirliği teklifi gelmedi. Artı Gerçek’e konuşan DEM Partili yetkililer ziyareti 'CHP’nin alışagelmiş görüşmelerini aşan bir görüşme' olarak nitelendirdi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde bir yandan seçim hazırlıkları için çalışmalar yürütülürken diğer yandan “seçim işbirliği” arayışlarına dönük görüşme trafiği de hız kazandı. Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti. DEM Partili bir yetkili ziyaretin içeriği ile ilgili bilgileri paylaştı. Ziyareti, 'CHP’nin bugüne kadar alışılagelen görüşmeleri aşan bir görüşme' olarak nitelendirdi.

ÖZGÜR ÖZEL HER TÜRLÜ TARTŞIMAYA AÇIK OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Edinilen bilgiye göre, görüşmede Özgür Özel, partinin yeni ismini beğendiğini belirterek konuşmasına başladı. Özel, yerel seçim gündemine ilişkin, her türlü tartışmaya açık olduklarını söyledi. İşbirliği konusunun gündeme gelip gelmediğini sorduğumuz DEM Partili yetkili, toplantıda açık bir işbirliği teklifinde bulunulmadığını belirterek, “Öncelikle bizim kendi içimizde tartışmamız gerekiyor. Genel seçimlerden bugüne kadar yürüttüğümüz tartışmalar var” dedi.

DEM PARTİ GEÇMİŞ SEÇİMLE İLGİLİ KENDİLERİNE GELEN ELEŞTİRİLERİ HATIRLATTI

Görüşmede genel seçim sürecine ilişkin de karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. DEM Parti tarafı geçmişte yaşanan süreçte partilerine yönelik ciddi eleştirilerin olduğunu söyledi. Özel ise bunun farkında olduklarını söyledi.

Görüştüğümüz DEM Partili yetkili, partilerinin yerel seçimdeki kritik rolünün CHP'lilerin de farkında olduğunu belirtti.

Bugünkü görüşmede seçimler için CHP açık bir işbirliği teklifinde bulunmadı. Her iki parti de görüşmenin içeriğini MYK ve PM toplantılarına taşıyacak.

DEM PARTİ'DE KRİTİK PM TOPLANTISI

Öte yandan DEM Parti'nin 16 Aralık’ta yapılacak toplantıda 81 ilde aday çıkarma kararı ve seçimlere ilişkin ön seçim çalışmalarını da masaya yatıracak. Toplantıda bölge illerinde izlenecek politikaya dair hazırlanan raporlar değerlendirilecek ve genel bir tutum belirlenecek. PM toplantısında MYK’ya yetki vermesi de bekleniyor.

Öne Çıkanlar