CHP, Belediye Başkanları Çalıştayı düzenleyecek

CHP, Belediye Başkanları Çalıştayı düzenleyecek
21-23 Ekim tarihleri arasında CHP Sivas’ta 240 belediye başkanının katılımıyla Belediye Başkanları Çalıştayı yapacak. Çalıştayda yaklaşan seçimler konuşulacak.

Artı Gerçek-CHP’li belediyeler ekonomi ve seçim gündemiyle bir araya geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık edeceği çalıştayda kış döneminde yurttaşların ekonomik yükünü hafifletecek önlemler konuşulacak.

Çalıştayda geçen yıl CHP’li belediyelerin uyguladığı “Kara Kış Fonu” gibi projelerin bu yıl da sürdürülmesi ele alınacak. Başkanlar işbirliği halinde yapabilecekleri projeleri değerlendirecek. Bunun yanında başkanlar kampta CHP’li belediyelere düzenlenen operasyonları da konuşulacak. Ayrıca yaklaşan genel seçimler de kampın bir diğer gündemi olacak.

‘BELEDİYELERİMİZE SALDIRARAK O KOLTUKTAKİ ÖMRÜNÜ UZATAMAZSIN’

Öte yandan Cumhuriyet’te konuşan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li belediyelere yaptığı operasyonları da değerlendirdi. Torun şunları söyledi:

“Saray’dakine de söylüyoruz: Belediyelerimize saldırarak o koltuktaki ömrünü uzatamazsın. Müfettişler belediyelerimizden çıkmıyor. Fotoroman Süleyman belediyelerimizde suç uydurmaya çalışıyor. Başkanlarımız görevden alınıyor, algı operasyonları yapılıyor. Önümüzdeki süreçte bu baskıların artacağını biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar tek bir belediye başkanımıza bir santim geri adım attıramazlar.”

Öne Çıkanlar