CHP, Halk TV ile anlaşmazlığında ‘İmamoğlu ile Mahiroğlu’nun yakınlığı dikkat çekti

CHP, Halk TV ile anlaşmazlığında ‘İmamoğlu ile Mahiroğlu’nun yakınlığı dikkat çekti
CHP, Halk TV ile aralarında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurdu. Anlaşmanın sonlandırılması kanalda, Kılıçdaroğlu’na yapılan eleştiriler ve Genel Yayın Yönetmeni Mahiroğlu'nun İmamoğlu ile yakınlığı olarak yorumlandı.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurdu. Görüştüğümüz kanal çalışanları, CHP yönetiminin, Halk TV'de Kılıçdaroğlu'na yöneltilen ağır eleştirilerden kaynaklı anlaşmanın fesih edildiğini belirtiyor. Yine Halk TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Cafer Mahiroğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun yakınlığı da anlaşmasının sonlandırılmasına gerekçe olarak yorumlanıyor.

Artı Gerçek’e konuşan bir kanal çalışanı, Eren Erdem ile Cafer Mahiroğlu’nun aralarının açık olduğunu belirterek, “Değişim tartışmalarının yürütüldüğü bu süreçte bu durum dikkat çekmiştir. Mahiroğlu ile İmamoğlu eski arkadaşlar.” açıklamasında bulundu.

CHP ile Halk TV arasındaki anlaşma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti sözcüsünün her açıklamasının canlı yayın olarak verilmesi üzerineydi. Benzer anlaşmanın KRT ve Tele 1 ile de yapıldığı belirtilirken, anlaşma feshinin ise yalnızca Halk TV'ye yönelik yapıldığı söyleniyor.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yazılı açıklama paylaşan Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan canlı yayın anlaşmasının tek taraflı fesih edildiğini duyurdu.

Kararını paylaşan Erdem, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi (Sayıştay) denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" dedi.

Öne Çıkanlar