CHP'li Toprak: Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı makamına layık en yakın kişidir

CHP'li Toprak: Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı makamına layık en yakın kişidir
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine çekincelerini dile getiren yorumculara yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, partisinin Adana İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili "Benim nezdimde de en doğru kişidir" diyen Toprak, bazı köşe yazarlarının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için rezerv koymaları ile ilgili soru üstüne, "Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamına layık en yakın kişidir. Bazı medya çevrelerinde ve köşe yazarlarında şunu görüyorum; ‘Kılıçdaroğlu… Ama…’ Eğer Kılıçdaroğlu liyakat olarak, kişilik olarak, devlet deneyimi olarak bu koltuklara layıksa; ülke yönetmeye layıksa ‘ama’ları bir kenara bırakmalıyız" yanıtını verdi.

Toprak’ın açıklaması özetle şöyle:

'KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞA EN YAKIN KİŞİ'

Bu ülkede adaletin bittiği gün Ankara’dan İstanbul’a yürüyen, bir partinin seçime girmemesi için kurduğu kumpasa karşı 15 milletvekilini veren, farklı görüşlerden birçok partiyi bir araya getirip bu bir beka meselesidir diyen Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Sayın Kılıçdaroğlu devlet deneyimiyle, hümanist bakış açısıyla, egolarını yenme bakışıyla Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamına layık en yakın kişidir. Benim nezdimde de en doğru kişidir. Bazı medya çevrelerinde ve köşe yazarlarında şunu görüyorum; ‘Kılıçdaroğlu… Ama…’ ‘Ama’sının ne olduğunu da açık açık söylemeleri lazım.

‘AMA’YI BİR KENARA BIRAKMALIYIZ'

Eğer Kılıçdaroğlu liyakat olarak, kişilik olarak, devlet deneyimi olarak bu koltuklara layıksa; ülke yönetmeye layıksa ‘ama’ları bir kenara bırakmalıyız. ‘Ama’ların altındaki baklayı çıkarmalıyız. Bir Müslüman İngiltere’de, Londra’da belediye başkanı olabiliyor. Almanya’da bir Türk bakan olabiliyor. Belçika’da bir Türk yönetici ve üst düzeyde milletvekili olabiliyor. Amerika’da Obama 2 dönem başkanlık yapabiliyorsa ‘ama’yı bir kenara bırakmalıyız. ‘Ama’yı söyleyenin köşe yazarı olması, entelektüel olması gerekir. Toplumu aydınlatma görevi olan kişinin eğer bu ülkede ‘ama’yı ışık tutup aydınlatamamışsa sorumlusu odur.

'BELLİ KESİM TARAFINDAN REZERV KONULAN KİŞİLERLE DE HELALLEŞMEK ZORUNDAYIZ'

Eğer bir köşe yazarı, aydın olarak; ‘ama’ları kaldıramamışsak onun arkasına sığınıp ‘Çok iyi yapar ama…’ diyorsan bunun sorumlusu sensin. Biz helalleşmek istiyoruz. 84 milyonla helalleşmek zorundayız. Kenetlenmek zorundayız. Biz eğer Diyarbakır Cezaevi ile, 1940’larla helalleşmek istiyorsak kökenlerinden dolayı belli kesim tarafından rezerv konulan kişilerle de helalleşmek zorundayız. Helalleşme tek taraflı değildir. Bu ülkede birlik ve beraberlik istiyorsak helalleşmeyi tüm kesimlerle yapmalıyız. Bu ülkede AK Parti döneminde bir yüzde 50 yok kabul edilmiş ne valilikte ne emniyette ne bir bakanlıkta hiçbir üst düzey göreve gelmemiştir. Bunlarla helalleşilmeyecek mi? Bu kantarın topuzu düzeltilmeyecek mi?

'ASIL ÖNEMSEDİĞİMİZ SEÇİM SONRASI'

Seçimle ilgili hiçbir kaygı duymuyorum. Bugün en son gelen ankette yüzde 65’in bu iktidarın gitmesinden yana oyunu görüyorum. Biz nasıl ki Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya ve diğer illeri sayarken bir tanesi güldü; ‘ne kadar iyimsersiniz’ dedi ve o iddiamız nasıl çıktıysa bugün de aynı noktadayız. Biz bu ülkeyi yöneteceğiz. Çünkü bunun vebali var. Asıl önemsediğim nokta seçimden sonra demokratikleşmeyi nasıl yapacağımız. Millet İttifakı ile farklı görüşleri bir arada tutarak yeni bir anayasayı nasıl yapacağız?  Türkiye’yi ekonomik buhrandan nasıl çıkaracağız beni asıl düşündüren bu."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da şunları söyledi:

"23 Aralık’ta sayın Genel Başkanımız, Adana’yı şereflendirecek. Hem sendikalarla hem kamuoyunun değişik kesimleriyle görüşmeler yapacak. Sorunları dinleyecek, çözümlerinin anlatacak. Biz de Kozan’da devrim şehidi Kubilay adına yaptığımız parkı bu arada açtıracağız. Sağ olsun kırmadı Genel Başkan Başdanışmanımız bize yardımcı olmak için geldiler."

Öne Çıkanlar