CHP MYK'da kurultay davası ele alındı

Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanan CHP MYK'da, partinin 24 Ekim’de görülecek davası ele alındı. CHP’li kurmaylar, İl kongrelerinin bitmesiyle oluşan yeni delege yapısının davayı konusuz bırakacağını görüşünde.

CHP MYK'da kurultay davası ele alındı

Artı Gerçek - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün toplandı. Yaklaşık dört saat süren MYK toplantısında; CHP Lideri Özel’in yurt dışı ziyaretleri, dış politikadaki gelişmeler özellikle Kuzey Kıbrıs'taki cumhurbaşkanı seçimleri ve Filistin-İsrail ateşkes sonrası yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

CHP’nin 39. Olağan Kurultay süreci ve 24 Ekim’de görülecek olan CHP’nin 38’inci olağan ve 21'inci olağanüstü kurultayının iptali istemiyle açılan dava da MYK’nın gündeminde yer aldı.

CHP’li kurmaylar, 24 Ekim’de görülecek davanın konusuz kalacağını kaydetti. Kurmaylar, “İl kongrelerimiz bitince yeni kurultay delegelerimiz de seçilmiş olacak. Doğal olarak da 24’ündeki dava konusuz kalacak. Bundan sonraki tartışmalar olursa bile bireysel olur. Şimdi kurultay delegeleri de belirlenince bu sefer konuya mahal hiçbir şey kalmamış olacak” dedi.

CHP PM PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK

Kurmaylar, "Zaten iki kere olağanüstü kurultay yaptık. Delege şaibe suçlamasını düşürdü. Şimdi de yeni yönetim belirlenecek. Aslında iki olağanüstü kurultayın davanın düşmesi için yeterli olması gerekiyor. Kayyum atanması ya da mutlak butlan ihtimali zerre yok. Ama her türlü hukuksuzluğa karşı olağan kurultayımızın tarihini de belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Bu kapsamda CHP Parti Meclisi’nin (PM) 23 Ekim Perşembe günü toplanacağı öğrenildi. (ANKA)

CHP MYK