CHP MYK’de Özgür Özel yaptığı röportajı savundu: Röportaj makul dedi, MYK üyeleri itiraz etmedi

CHP MYK’de Özgür Özel yaptığı röportajı savundu: Röportaj makul dedi, MYK üyeleri itiraz etmedi
CHP MYK toplantısı 3 saatin ardından sona erdi. Önemli kararların alındığı toplantıda, Özgür Özel’in değişim söylemlerini içeren röportajı, Meclis’in Akbelen Ormanı için olağanüstü toplanma çağrısı ve CHP ilçe başkanlarının görevden alınması konuşuldu.

Seda TAŞKIN


ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının gündeminde Akbelen’de yaşanan orman kıyımı, görevden almalar, değişim tartışmaları ve kurultay takvimi oldu.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi tartışmalarının kamuoyu önünde yapılmaması gerektiğini tekrarladı, bunu üzerine CHP Grup Başkanı Özgür Özel Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği değişim söylemlerini içeren röportajını savundu. Özel, yaptığı röportajın makul olduğunu belirtti hem Kılıçdaroğlu hem de MYK üyeleri Özel’in bu açıklamasına itiraz etmedi.

CHP AKBELEN İÇİN MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ ÇAĞIRACAK

MYK gündeminde konuşulan konulardan birisi de Akbelen Ormanı’nda yaşanan ağaç kıyımı oldu. 9 gündür ağaç kesiminin engellenmesi için mücadele verilen Akbelen Ormanı için CHP birtakım planlamalar yapacak. Bu kapsamda CHP, haftaya Akbelen Ormanı için Meclisi Olağanüstü toplanması için çağrıda bulunacak.

CHP 3 İLÇE BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI

Toplantıda gündeme gelen bir başka konu ilçe başkanlarının görevden alınması oldu. CHP, Sivas merkez ilçe başkanı ve Sivas’ın Divriği ilçe başkanı ve Adana Seyhan ilçe başkanını görevden alındı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde görevden alınmaların da devam edileceği belirtiliyor.

‘OLAĞANÜSTÜ KONGRE İÇİN İMZA TOPLAYACAKLAR’

Öte yandan partide konuşulanlar arasında, değişimin isteyenlerin olağanüstü kurultayı örgütlemek için imza toplayacağı da iddia ediliyor. Artı Gerçek’e konuşan üst düzey bir isim, “Partide değişim isteyenler olağanüstü kurultayı toplama kararı verebilir. Ancak bunun için 700 oy toplaması gerekiyor ve bu rakama ulaşılamayacağını ön görüyoruz. Kemal Beyi kamuoyu baskısı ile görevini bıraktırmaya çalışıyorlar” dedi. Aynı partili, yerel seçim çalışmalarına başlanması sebebiyle PM’nin bir sonraki toplasında kurultayı erteleyebileceği de sözlerine ekledi.

PM’NİN KARARI OLMADAN BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLANAMAZ

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yaptığı paylaşımda cumartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Erzincan Belediye Başkanını açıklayacağını paylaşmıştı. Partide konuşulan konular arasında bu kararın CHP PM’nin onayından geçmeden alınamayacağı belirtildi. Belediye Başkanının açıklanmasının ardından PM bu kararı veto edebileceği de konuşuluyor. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar