CHP ve DEM Parti uzlaşmıştı: Ahmet Özer Esenyurt adayı oluyor

CHP ve DEM Parti uzlaşmıştı: Ahmet Özer Esenyurt adayı oluyor
Ali Gökmen’in adaylığını geri çekilmesi sonrasında İstanbul Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' kapsamında Prof. Dr. Ahmet Özer aday olacak.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) arasında görüşmelerin sürdüğü İstanbul’un Esenyurt ilçesinde kent uzlaşısı sağlandı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 17 Şubat tarihinde yaptığı basın toplantısında kamuoyu ile uzlaşıyı duyurdu. Esenyurt için henüz isim netleşmemesine karşın, CHP kaynakları Ali Gökmen’in adaylığını geri çekilmesiyle 'kent uzlaşısı' kapsamında aday gösterilecek ismin Prof. Dr. Ahmet Özer olduğu öğrenildi.

CHP, geçtiğimiz günlerde Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen’i aday olarak açıklamıştı. Ancak DEM Parti ile süren görüşmeler kapsamında 'kent uzlaşısı' sağlanarak, burada değişikliğe gidilmesi kararı alındı. CHP kaynakları Gökmen’in adaylığına kesin gözüyle bakarken, parti tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AHMET ÖZER KİMDİR ?

İlk, orta öğrenimini Van'da, lise eğitimini Diyarbakır'da bitirdi. 1986'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji alanında, ODTÜ'de ise "Bilim ve Siyaset Felsefesi" alanında olmak üzere 2 master yaptı. 1999'da doçent oldu, bu yıl ise profesör. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi. Kan davası, Güneydoğu'nun sosyo ekonomik yapısı, İsrail'deki Kibutz ve Moşhavlar ile GAP Bölgesi'nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, bölgedeki yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yaptı.

Özer'in "GAP ve Sosyal Değişme", "Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği", "Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan", "Modernleşme ve Güneydoğu", "11 Eylül - ABD ve Küreselleşme", "Tanzimat'tan Günümüze Batılılaşma ve AB", "Doğu'da Aşiret Düzeni ve Brukanlar", "Kentleşme ve Yerel Yönetimler" isimli bilimsel çalışmalarının yanı sıra Şehrivan isimli bir de romanı yayınlandı.

Öne Çıkanlar