CHP, yurt dışındaki seçmen için YSK’ye başvuracak

CHP, yurt dışındaki seçmen için YSK’ye başvuracak
CHP'nin uzun mesafeler giderek oy kullanmaya çalışan yurt dışındaki seçmenler için sadece konsolosluk bölgelerinde değil, başka yerlerde de sandık kurulmasını isteyeceği öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yurt dışındaki seçmenlerin seçime katılımını arttırmak için çalışmalar yaptığı öğrenildi. Seçim hazırlıklarının masaya yatırılarak, yurt dışında da ev ve iş yeri ziyaretlerinin gerçekleştirilmesine karar verdiği belirtildi. Yurt dışında oy kullanılan bölgeleri arttırmak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunacağı kaydedildi.  

Milliyet’te yer alan habere göre CHP’nin YSK’ye önümüzdeki günlerde bu kapsamda başvuruda bulunacağı, sadece konsolosluk bölgelerinde değil, başka yerlerde de kiralama yapılarak sandık kurulmasını ve sandık sayılarının artırılmasını isteyeceği belirtildi.

‘YURT DIŞINDA OY KULLANMAK İÇİN 500 KM YOL GİDEN VAR, AMAÇ SEÇİME KATILIMI ARTTIRMAK’

CHP, buna gerekçe olarak da yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanmak için uzun mesafelerden gelmesini, saatlerce kuyrukta beklemesini gösterdiği kaydedildi.

Yurt dışında oy kullanmak için 400-500 kilometre yol gidenlerin olduğu, bunun da seçime katılımı etkilediği belirtilerek, daha fazla sayıda sandık kurulmasının isteyeceği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar