CHP'de bir haftalık danışmanlık bilmecesi

CHP'de bir haftalık danışmanlık bilmecesi
AKP'den daha önce milletvekili aday adayı olan ve 2016'da Kılıçdaroğlu'na hakaret tweeti atan Yaman'ın CHP'de genel başkan danışmanı olarak atandığı tartışması sürüyor. CHP yönetimi 'danışman değil' derken, yayınlanan belgeye ise sessiz kaldı.

Artı Gerçek - Kemal Kılıçdaroğlu'nun ıslak imzası ile 'Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Danışmanı' olarak atandığı iddia edilen Perinaz Mahpeyker Yaman ile ilgili CHP'den açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada Yaman'ın danışman olmadığı ifade edildi. CHP'nin geçtiği bilgi notunda şöyle denildi:

"Genel seçimlerin ardından gerçekleşen MYK değişikliğinin hemen akabinde, 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile; o tarihe kadar görev yapan Genel Başkan danışmanlarının görevleri sona ermiştir.
O tarih sonrasında yapılan başdanışman yahut danışman atamaları kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu bağlamda, ilgili tarih (4 Haziran 2023) ve genelge sonrasında; ismi geçen 'Perinaz Mahpeyker Yaman' isimli bir danışman ataması yapılmamıştır."

26 MAYIS - 4 HAZİRAN ARASI SORU İŞARETİ

Ancak bu bilgi notu, Perinaz Mahpeyker Yaman'la ilgi soru işaretlerini gidermedi. Yayınlanan bilgi notunda, Yaman’ın 4 Haziran’dan sonra danışman olmadığını belirtilse de, 26 Mayıs’ta yapıldığı öne sürülen atamaya değinilmedi.

Sosyal medyada yayılan ıslak imzalı belgeye göre, Perinaz Mahpeyker Yaman, 26 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandı. Bugüne değin yalanlanmaya belgeye göre, Yaman, bir hafta danışman olarak kaldı.

Konuyla ilgili CHP’li yetkililerle görüştüğünü aktaran İsmail Saymaz, Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, 4 Haziran’da ise bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini ifade etti.

ÖZTRAK DA 4 HAZİRAN TARİHİNİ VERDİ

Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklama ile son günlerde kamuoyunca tartışılan “danışman” meselesi üzerine, Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’i teyid eden bir açıklama da CHP Parti Sözcüsü ve Yalova Milletvekili Faik Öztrak'tan geldi.

Öztrak, şunları söyledi:

ERDEM VE NAZLIAKA YALANLAMIŞTI

Yaman'ın durumuna ilişkin ilk açıklama, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’den gelmişti. Konuya ilişkin Tele 1 canlı yayınında konuşan Erdem, böyle bir atamanın söz konusu olmadığını belirterek, şu açıklamayı yapmıştı:

“Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok.”

CHP PM üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiayı yalanlarken, Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu, kendisinin Kadın ve Aile Politikaları danışmanı olmadığını söylediğini aktarmıştı.

YAMAN'DAN ÖZÜR: O TWEETLERİ BEN YAZMADIM

Perinaz Mahpeyker Yaman ise bugün sosyal medya hesabından, Anıtkabir ziyareti fotoğrafları paylaştı. Ayrıca Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyen Yaman "Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na son derece yakışıksız suçlamalar için buradan özür diliyorum" dedi. İş kadını olduğunu, bazen aylarca sahada olduğu için sosyal medya hesabını yanındaki personelin yönettiğini belirten Yaman, söz konusu tweetleri kendisinin yazmadığını öne sürdü.

Ancak sonuçta, AKP’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve 27. dönem milletvekili aday adayı olan ve 7 yıl önce sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'na yönelik 'zavallı, hain, kanı bozuk' paylaşımı yapılan Yaman'ın mayıstaki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminden iki gün önce Yaman’ın danışman olarak atanıp atanmadığı ve sosyal medyada yayılan belgenin gerçekliğine ilişkin net bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar