CHP'de liste ve kota krizi Antep'te toplu istifa getirdi

CHP'de liste ve kota krizi Antep'te toplu istifa getirdi
CHP Antep İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım il ve ilçe yöneticileriyle birlikte istifa etti. Gerekçe olarak, ön seçimden çıkan sıralamanın genel merkez tarafından değiştirilmesi ve kota uygulaması gösteriliyor.

Sinan ŞAHİN


ANTEP - Yerel seçimlere 39 gün kala Antep'te CHP'den toplu istifa haberi geldi. CHP Antep İl Başkanı Reis Reisoğlu ve 19 il yöneticisiyle birlikte istifa etti. Bunun ardından Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım da ilçe yöneticileriyle birlikte istifa etti.

LİSTE VE KOTA KRİZİ YAŞANDI

İstifalara gerekçe olarak, meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için 4 Şubat’ta yapılan ön seçimden çıkan sıralamanın genel merkez tarafından değiştirilmesi ve kota uygulanması olarak gösteriliyor.

'ÖRGÜT YOKSA BEN DE YOKUM' DEMİŞTİ

CHP Antep İl Başkanı Reisoğlu, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Genel Merkez’e gönderilen meclis üyesi listesinin uygulanmaması durumunda istifa edeceğini belirterek, "Örgüt varsa benim varım örgüt yoksa ben de yokum" demişti.

REİSOĞLU’DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

İstifasının ardından X hesabından bir açıklama yapan Reis ı Reisoğlu, "Değer katmak için aday olduğum CHP İl Başkanlığı görevini resmen bırakmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte, partimin neferi olarak seçim sürecinde belediye başkanlarımızın, bunun dışında tüm örgütümün emrinde olmaya devam edeceğim" dedi.

Öne Çıkanlar