CHP'de Ümit Uysal'dan da 'adaylık' açıklaması

CHP'de Ümit Uysal'dan da 'adaylık' açıklaması
CHP'deki cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalara yeni bir isim eklendi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal adaylık sinyali veren bir paylaşım yaptı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı seçiminde CHP'nin adayının Genel Başkan Özgür Özel mi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mu yoksa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mı olacağına dair kulis haberleri eşliğinde tartışmalar yapılıyor.

CHP'deki adaylık tartışmalarına, Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. CHP'li Uysal, sosyal medya paylaşımı yaparak, "Vazifeye atılmak için içinde bulunduğu şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğini" ifade etti.

"Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü de CHP’nindir. Bir kez daha seçim kaybına ne ülkemizin ve partimizin ne de partililerimizin tahammülü yoktur" diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Toplumumuz ve bilinçli parti tabanımız gelecekten endişelidir.

Partimizin yükselişi için her fedakârlığı yapmaya hazırız. Yetkili organlarımızın değerlendirmesi talimatı ve koordinasyonuyla belirlenen politikaların sahaya uygulanmasında bütün parti üyeleri bütünlük ve teyakkuz halinde hareket etmektedir.

Gerekli koordinasyonun sağlanamadığını, etkili ve inandırıcı politikaların topluma aktarılamadığını gözlediğimiz anda göz göre göre bir seçim felaketine daha sürüklenmeyi asla kabul etmeyeceğimizi ifade etmek isterim.

Anadolu’nun dört bir tarafından görüştüğümüz partililerimizle aynı kaygı ve duyarlılıkları paylaşmaktayız.

Türkiye’mizin ve Türk Milletinin geleceğini yeniden inşa etme umudu olan CHP iktidarı için siyasi tartışmaları aşan bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır.
Bu tablo şekillenmediği ve toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar