CHP’de ‘yeni danışman’ rahatsızlığı: Gökçe Gökçen'den Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanına eleştiri

CHP’de ‘yeni danışman’ rahatsızlığı: Gökçe Gökçen'den Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanına eleştiri
CHP'li Gökçen, eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığı görevine getirilmesine tepki gösterdi: "Fakat ne yazık ki hak ettiklerini partimizde henüz alamadılar."

Artı Gerçek - CHP'li Gökçe Gökçen, eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığı görevine getirilmesine tepki göstererek CHP gençlik örgütlerinde partide danışmanlık ve yöneticilik yapacak kadrolar bulunduğunu ve bu kadroların aşırı sağ ile mücadelenin ne kadar hayati olduğunun farkında olduklarını belirtti: "Ne mutlu ki o kadrolar aşırı sağ akımlara karşı mücadelenin bu dönemde ne kadar hayati olduğunun da farkındalar, fakat ne yazık ki hak ettiklerini partimizde henüz alamadılar."

Eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olmasına CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökçe Gökçen'den tepki geldi.

Yakın zamana kadar CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gökçen, Abdullah Çatlı’ya yönelik görüşleri nedeniyle tartışılan Ulukuş için 'aşırı sağ' göndermesinde bulundu.

'PARTİMİZDEKİ KADROLAR HAK ETTİKLERİNİ HENÜZ ALAMADILAR'

Gökçen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, CHP gençlik örgütlerinde partide danışmanlık ve yöneticilik yapacak kadrolar olduğunun altını çizerek “Ne mutlu ki o kadrolar aşırı sağ akımlara karşı mücadelenin bu dönemde ne kadar hayati olduğunun da farkındalar, fakat ne yazık ki hak ettiklerini partimizde henüz alamadılar. Ben o arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.

YENİ DANIŞMAN ABDULLAH ÇATLI HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ‘CHP Genel Başkan Danışmanlığı’ görevine getirilen Gökşen Anıl Ulukuş, ismi TİP’li 7 gencin 1978'de Ankara Bahçelievler’de katledilmesi dahil olmak üzere birçok kontragerilla cinayetiyle anılan ve uyuşturucu kaçakçılığıyla yargılanan Abdullah Çatlı’ya ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve “Abdullah Çatlı hayranı mısınız?” sorusuna net bir yanıt vermemişti.

“Abdullah Çatlı’nın yeğenleriyle tanışıklığım var. Kardeşinin çocuklarıyla… Birisiyle, kendisine selam olsun buradan, akademisyendir; Ahmet Çatlı ile YouTube’da iki program yaptık” diyen Ulukuş, bu programda Çatlı ile ilgili merak edilen her şeyi kendisine sorduğunu, Çatlı’ya övgü veya yergide bulunmadığını söylemişti.

Ulukuş, “Çatlı ailesiyle çok uzun zamandır tanışıyorum, kendileriyle devamlı, hala görüşüyorum. Ancak Abdullah Çatlı benim de benim gibi birçok insan için de artık tarihsel bir figür. Sevmek, sevmemek, hayranı olmak… Artık bir etkisi olduğunu düşünmüyorum” demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar