CHP’den 'İmamoğlu davası' açıklaması: İktidarın aciz hesaplarına yedirmeyeceğiz

CHP’den 'İmamoğlu davası' açıklaması: İktidarın aciz hesaplarına yedirmeyeceğiz
Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelmesinin söz konusu olduğu yarınki dava öncesinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "yeni bir adaletsizliğe yeltenmeyin, İmamoğlu’nu iktidarın bu aciz hesaplarına asla ve asla yedirmeyeceğiz.” dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine 'hakaret ettiği' iddiasıyla açılan ve siyasi yasak getirilmesinin söz konusu olduğu davanın yarınki duruşması öncesi CHP'den açıklama ve tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı basın toplantısında "İktidarın, İstanbul’u iki kez kaybetmeyi hala içine sindiremediğini biliyoruz. Bu nedenle, başkanımızın önünü kesmek için hukuksuz davalardan medet umduklarını da iyi biliyoruz." dedi.

'YENİ BİR ADALETSİZLİK YAŞATMAYA NİYET ETMEYİN'

Davaya bakan hakimlerin değiştirildiğine dikkat çeken Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sarayda oturanların da şunu bilmesini istiyoruz: Davaya bakan hakimi değiştirdiniz. ‘İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirin’ diye telkinlerde bulundunuz. Ve hala sinsi hesaplar yapmaya devam ediyorsunuz. İşte siz bu kadar aciz, bu kadar çaresiz ve bu kadar korkaksınız. Yaptığınız haksızlıklar tek tek ortaya çıktı. Ama sakın ola; İstanbul’a da ülkemize de yeni bir adaletsizlik yaşatmaya niyet etmeyin. Siz Ekrem İmamoğlu ile uğraşacağınıza, halk için çalışan belediyelerimizle uğraşacağınıza, gidin milletin dağ gibi biriken sorunlarını çözün."

Davayı 'kara komedi' olarak nitelendiren Seyit Torun "Bu dava, kısa bir süre sonra, iktidarın utanç vesikalarından biri olarak tarihteki yerini alacak. Ve unutmayın ki biz: İstanbul halkının helal oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nu iktidarın bu aciz hesaplarına asla ve asla yedirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLUNA SİYASİ YASAK GELMESİ SÖZ KONUSU

Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşması yarın yapılacak. Bu duruşmada hakaret suçunu işlediği yönünde karar çıkması ve hapis cezası verilmesi durumunda İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hale gelmesi söz konusu olacak.

2019'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" sözlerine İmamoğlu, "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın" yanıtını vermişti. YSK’nin o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyeleri adına, “Seçimi iptal edenler ahmaktır” ifadesi nedeniyle savcılığa başvurmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da bu başvuru üzerine YSK üyelerine hakaret iddiasıyla dava açtı.

İddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilerek, 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Öne Çıkanlar