CHP'den yeni 'para sayma' açıklaması: Görüntüler tamamen Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik

CHP'den yeni 'para sayma' açıklaması: Görüntüler tamamen Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik
Özgür Çelik, sosyal medyada dolaşıma sokulan ve İmamoğlu ile ilişkilendirilerek haber yapılan ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin açıklamada bulundu. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu söyleyen Çelik, "Seçim zamanı İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik" dedi.

Artı Gerçek - CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medyada gündem olan ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilişkilendirilen para sayma görüntülerine ilişkin açıklamada bulundu.

CHP'nin dün (11 Mart Pazartesi)yaptığı açıklamayı hatırlatan Çelik, CHP'nin 2019 yılında yeni bir CHP İstanbul İl Başkanlığı binası satın aldığını ve para sayma görüntülerinin satınalma için yapılan ödeme görüntüleri olduğunu söyledi.

Çelik, para sayma görüntüleri ile hedef gösterildiklerini söyleyerek iki yanlışın olduğuna dikkat çekti. Çelik'in açıklamasına göre ilk yanlış kurultay ile ilişkilendirmesi ikinci yanlışsa Ekrem İmamoğlu ile ilişkineldirilmeye çalışılması.

'BURADA İKİ YANLIŞ BİLGİ YAYILIYOR'

Özgür Çelik'in açıklaması şu şekilde:

"Görüntüleri izledik ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak bir açıklama yaptık. Görüntüler 2019 yılına ait. 2019 yılında benden önceki il başkanı Canan Kaftancıoğlu öncülüğündeki yönetim bir il binası satın aldı ve CHP’ye yeni bir il binası kazandırdılar. O görüntüler, o il binasının satın alınması için yapılan ödemenin görüntüleri. Bazı sosyal medya hesaplarında il binası olduğuna dair bilgiler paylaşıldı… Orası satın alınan binanın avukatının ofisi. O para ödenirken zaten teslim belgesi de imzalanmış.
Burada iki yanlış bilgi yayılıyor.

'O GÖRÜNTÜLERİN KURULTAYLA İLGİLİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Birincisi kurultayla ilişkilendirdiler. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu çok net görüyoruz. Kurultay bu yıl yapıldı. Görüntüdeki iki isim Can Poyraz ve Özgür Nas… Bu iki isim Canan Kaftancıoğlu’nun çalışma arkadaşları. Hem İstanbul kongresinde hem de kurultayda Canan Hanımla karşı karşıyaydık. Yarışan iki ayrı taraf arasında bu yönüyle o görüntülerin kurultayla ilgili olması mümkün değil.

'GÖRÜNTÜLER TAMAMEN EKREM İMAMOĞLU’NU YIPRATMAYA YÖNELİK'

İkincisi de şu… Bu görüntüler seçim zamanı Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik bazı görüntüler… Bu ödemenin banka yoluyla yapılması gerekirdi diyorlar. Bir kampanya düzenlendi. Ben de o dönem ilçe başkanıydım. Ben de bağışta bulundum. Kampanya şu; ‘Bir Tuğla Da Sen Koy.’ Kimimiz gittik banka yoluyla bağışta bulunduk ama bazı insanlar banka yoluyla bağışta bulunmak istemiyorlar. Dolayısıyla 40 milyona alınmış il binasının 15 milyon liralık kaporasının belgeli bir şekilde teslim edildiği görüntülerdir bu görüntüler… Görüntüler tamamen Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya yönelik." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar