CHP'li Ağbaba: Hep fakir fukaradan tasarruf ediliyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Ağbaba "Maalesef tasarruf edilirken, hep fakir fukaradan tasarruf ediliyor. Asgari ücreti yükseltmemek ve emekliye zam vermemek bir siyasi tercihtir” dedi.

MALATYA - Mimarlar Odası Malatya Şubesini ziyaret eden CHP Milletvekili Veli Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağbaba, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Malatya'da belirsizliğin sürdüğünü belirtti. Ağbaba, deprem sonrası çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

"Kapalı kapılar ardında çeşitli projeler yapılıyor, çeşitli alanlar ilan ediliyor ama Malatya’da maalesef daha büyük bir belirsizlik var. Esnaf odalarının, Mimarlar Odası’nın yapılan işlerden çok fazla haberi yok, büyük bir belirsizlikle karşı karşıyayız. Deprem meselesi, siyaset üstü bir meseledir. Ancak yapılan işlere baktığınız zaman kimi güç ve rant merkezlerinin hakim olduğunu görüyoruz. Malatya’yı görmeyenler maalesef burada bir yıkımın olduğundan habersiz. Maaalesef yerinde dönüşüm ve rezerv alan meselesi, bir bilmeceye dönüşmüş durumda. TOKİ, Malatya’da söz verilen evlerin yüzde 7’sini yapmış. Yüzde 7 içerisinde de oturma oranı çok düşük. Lütfen Malatya’nın geleceğine kıymayın."

SİNAN ATEŞ DAVASI: HUKUK DEĞİL, MAFYA DÜZENİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davaya değinen Ağbaba, "Sinan Ateş davasında bir hukuk düzeninde olmayacak olaylar yaşanıyor. Buna bir hukuk düzeni demek de mümkün değil, bu bir mafya düzeni. Ankara’nın göbeğinde bilinen bir isim öldürülüyor. Tetikçi önce kendisi vurmakla övünüyor, ardından 'ayaklarına sıkmak için geldim' diyor. Ülkü Ocakları’nda bir başkan yardımcısı, gazetecileri tehdit ediyor ve kurşun paylaşıyor. Bunlar hukuk düzeninde olabilecek şeyler değil. Bunlar mafya düzeninde olabilecek şeyler. Sinan Ateş davasında beş gün boyunca bir tiyatro yaşandı. Maalesef üstü örtülmek istenen, azmettiricileri korunmaya çalışılan bir dosya ile karşı karşıyayız" dedi.

'ORTA SINIF DİYE BİR ŞEY KALMADI'

Asgari ücrette artış yapılmamasını da eleştiren Ağbaba, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye’de enflasyon rakamları TÜİK rakamlarına göre yüzde 70 seviyesinde. Maalesef asgari ücrette şöyle bir şey var, veren için yüksek alan için düşük. Bu mesele asgari ücrete zam yapılarak çözülebilir. Asgari ücretle ilgili taleplerimiz devam edecek ancak ülkedeki ekonomik koşullar, toplumun geniş kesimlerini yoksullaştırırken artık orta sınıf diye bir şey kalmadı. 10 bin TL maaşla geçinmeye çalışan emekli var. Haftaya çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonu’na tasarruf paketi geliyor. Maalesef tasarruf edilirken, hep fakir fukaradan tasarruf ediliyor. Büyük bir kara deliğin içerisinde Türkiye boğuşmaya devam ediyor. Asgari ücreti yükseltmemek ve emekliye zam vermemek bir siyasi tercihtir.” (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar