CHP'li Akay, Türkiye'de yakalanan çete liderlerinin listesini açtı: Tam 20,5 metreyi buldu

CHP'li Akay, Türkiye'de yakalanan çete liderlerinin listesini açtı: Tam 20,5 metreyi buldu
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye'de yakalanan uluslararası çete liderlerinin 20,5 metrelik listesini açtı: "Bu suç örgütlerinin Türkiye'deki ayağı nedir, buradaki kişilerle ilgili hesap hareketleri nedir?"

Artı Gerçek - TBMM Genel Kurulda Sermaya Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tekilifi'ne ilişkin görüşmeler devam ederken CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'de yakalanan uluslararası suç örgütü liderlerinin 20,5 metrelik listesini açtı.

Akay, "Biz bu listeyi açıkladıktan sonra toplu açıklamalar gelmeye başladı. Şunu ifade ediyorum, burada MASAK yetkilileri de var. Bu suç örgütlerinin Türkiye'deki ayağı nedir, buradaki kişilerle ilgili hesap hareketleri nedir? Bunlar suç gelirlerinin aklanmasıyla ilgili, kripto para piyasalarıyla ilgili de buradaki konularla ilgili de takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı.

'O LİSTEYİ PAYLAŞTIĞIMDA 4,5 METREYDİ, ŞİMDİ, BU LİSTE ŞİMDİ 20 METRELİK BİR LİSTE'

Cevdet Akay yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:

"Yine, genel olarak baktığımız zaman, kripto para piyasalarıyla ilgili teklifin kanunlaşması gri liste açısından da önem arz ediyor. Biliyorsunuz, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alındık. Bu gri listeden çıkmamız için de 40 kriterden kalan bir kriterin kripto para piyasalarıyla ilgili düzenleme olduğu ifade edilmişti. Bu düzenleme, kanun teklifi buradan geçtikten sonra biz ay sonundaki yani 28 Haziran'daki toplantıda gri listeden çıkmayı umuyoruz. Bunun için de gerekli çalışmaların titizlikle yapılması gerekiyor.

'CEZALANDIRILMASI ÖNEMLİ VE YURT İÇİNDEKİ BAĞLANTILARININ KİMLER OLDUĞU DA ÖNEMLİ'

Ben daha önce yine bu kürsüden aralık ayı içerisinde bir liste paylaşmıştım. Uluslararası suç örgütleriyle ilgili, kırmızı bültenle aranan suç örgütleri, uyuşturucu baronları, çetelerle ilgili bir liste paylaşmıştım. O listeyi paylaştığımda 4,5 metreydi, şimdi, aradan geçen süre içerisinde bu liste şimdi burada da göreceğiniz şekliyle yaklaşık 20 metrelik bir liste bu, yırtılsın da istemiyorum.

Bu suç örgütleri, uyuşturucu baronları yakalanmışlar, ülkemizde cirit atıyorlardı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii, bir taraftan da buradaki yakalanan kişilerle ilgili çeşitli yaptırımların yapılması önemli. Yani yasal takiplerinin yapılması, cezalandırılması önemli ve yurt içindeki bağlantılarının kimler olduğu da önemli.

'SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASIYLA İLGİLİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Daha da gider, bir de burada yurt içinde yakalananlar yok, sadece uluslararası örgütler var ve bir kısım yakalananların isimlerinin de açıklanmasından da vazgeçildi. 42 kişi yakalanıyor ama kimler olduğu söylenmiyor, toplu söyleniyor. Biz bu listeyi açıkladıktan sonra toplu açıklamalar gelmeye başladı.

Şunu ifade ediyorum, burada MASAK yetkilileri de var. Bu suç örgütlerinin Türkiye'deki ayağı nedir, buradaki kişilerle ilgili hesap hareketleri nedir? Bunlar suç gelirlerinin aklanmasıyla ilgili, kripto para piyasalarıyla ilgili de buradaki konularla ilgili de takipçisi olacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar