CHP’li Erkek’ten Soylu’ya: Cesareti varsa uzaklaştırsın

CHP’li Erkek’ten Soylu’ya: Cesareti varsa uzaklaştırsın
İmamoğlu’nun görevden alamayacaklarını söyleyen CHP’li Muharrem Erkek, AKP’nin İstanbul’u kaybettiği gibi Türkiye’yi de kaybedeceğini söyledi. CHP’li Erkek, AKP’nin gittikçe daha çok otoriterleştiğine dikkat çekti.

ArtıGerçek-CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasını ve Cumhurbaşkanı adayı hakkında konuştu.

Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili ise “Soylu’nun cesareti varsa uzaklaştırsın. İstanbul’u kaybettiler, Türkiye’yi de kaybedecekler. Biz kazandığımızda aslında kendileri de kurtulacak. Çünkü gittikçe daha çok hata yapıyorlar” dedi.

Altı liderin Cumhurbaşkanı adayına karar vereceğini söyleyen Erkek,” Masada kriz çıkartmak için belli odaklar tarafından her şey yapılıyor. Ama genel başkanların devlet ve siyasi tecrübeleri çok yüksek. Her şeyi konuşuyorlar. Ama altını çiziyorum adım adım gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNDE BÖYLE BİR DAVA AÇILMAZ BİLE’

Cumhuriyet’ten İklim Öngel'e konuşan CHP’li Erkek, İmamoğlu davasıyla ilgili şunları söyledi:

“Kendisine “ahmak” diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya nazikçe bir yanıt verdi, çok daha ağır bir yanıt verebilirdi. Bir siyasi polemik bir ceza davasının konusu olamaz.

Demokratik hukuk devletinde böyle bir dava açılmaz bile. “Acaba muhalefetin üzerinde nasıl bir baskı oluşturabiliriz, nasıl engelleyebiliriz” düşüncesindeler. Engelleyemezler. Ancak daha da güçlendirirler. İstanbul seçiminin iptal edilmesi gerçekten büyük bir ahmaklıktı.

‘TÜRK CEZA KANUNU’NU HAZIRLAYAN İSİMLER VE ‘SUÇ UNSURU YOK’ DİYORLAR’

Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler. Bir aday kazanmış mazbatasını almış. Siz hem seçimi hem mazbatayı iptal ediyorsunuz. Aradan aylar geçiyor Soylu tartışma başlatıyor, İmamoğlu yanıt veriyor. İmamoğlu’nun bir hakaret kastı olsa 6 Mayıs gecesi yapardı. Dosyada çok değerli anayasa profesörlerinin mütalaası var. Bugün yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nu hazırlayan isimler ve “Suç unsuru yok” diyorlar. İmamoğlu davasının özü Fatih’in sözünde gizlidir: “Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür”. Saray iktidarı Atatürk’ün dediği gibi gaflet, dalalet ve hıyanet içinde. Adaleti çürütmek hıyanettir ve gerçek bir beka sorunudur.”

‘GÖREVDEN ALAMAZLAR’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İmamoğlu cezası kesinleştiğinde ‘görevden alırım’ demesiyle ilgili şunları söyledi :

“Görevden alamazlar. Hukuken de mümkün değil. İçişleri Bakanı Soylu’nun şeklen yetkisi var diyelim. Cesareti varsa uzaklaştırsın. İstanbul’u kaybettiler Türkiye’yi de kaybedecekler. Biz kazandığımızda aslında kendileri de kurtulacak. Gittikçe daha çok otoriterleşiyorlar ve daha çok hata yapıyorlar.

‘MUHALEFETE GERİ ADIM ATTIRACAKLARINI SANIYORLAR’

“Erdoğan’a ve AKP’ye tuzak kuruldu” deniyor. Savcı size yakın, hâkimi siz değiştirdiniz. HSK elinizde. Yargıyı ele geçirmek işte böyle hata yaptırır. Muhalefete geri adım attıracaklarını sanıyorlar. Milyonların bu kadar tepki göstereceğini düşünmemişler. İstanbul seçiminden ders almamışlar.

‘GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYOR’

CHP’Lİ Erkek, Cumhurbaşkanı adayına altı liderin karar vereceğini söyleyerek şunları belirtti: “Genel başkanımız referandum sürecindeki “hayır” hareketi ile başlayan demokrasi mücadelesinin önderlerinden. “Adalet Yürüyüşü”nü gerçekleştirdi. Son yerel seçim başarısının da mimarlarından. Gelecek nesiller için çalışıyor.

Masanın tüm liderleri birlikte adalet ve demokrasi mücadelesi veriyor. Masada kriz çıkartmak için belli odaklar tarafından her şey yapılıyor. Ama genel başkanların devlet ve siyasi tecrübeleri çok yüksek. Her şeyi konuşuyorlar. Ama altını çiziyorum adım adım gidiyoruz.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar