CHP'li Gök, Deniz Baykal'ın mesajlarını açıkladı: Adaylık kararı gecikmeden verilmeli

CHP'li Levent Gök, partinin eski lideri Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Gök Baykal'ın, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gecikmeden karar verilmeli" dediğini aktardı. Baykal, "CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar" dedi.

CHP'li Gök, Deniz Baykal'ın mesajlarını açıkladı: Adaylık kararı gecikmeden verilmeli

Artı Gerçek - CHP'nin eski genel başkanı, Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın "Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gecikmeden bir karar verilmeli" dediği belirtildi. CHP'li Levent Gök, ziyaret ettiği Baykal'ın "CHP örgütleri; inançla, birlik halinde bu mücadelenin içinde eksiksiz yer almalıdır. CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar" ifadelerini kullandığını aktardı.

EŞİ VE OĞLU DA KATILDI

Gök'ün açıklamasına göre Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ve oğlu Ataç Baykal'ın da katıldığı görüşmede şöyle dedi:

"Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gecikmeden bir karar verilmeli. CHP örgütleri; inançla, birlik halinde bu mücadelenin içinde eksiksiz yer almalıdır. CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar.”

'KILIÇDAROĞLU'NA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ'

Gök, Baykal’ın Kılıçdaroğlu’nu arayarak, kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiğini de aktardı. Gök, Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın önümüzdeki günlerde bir araya gelmek için sözleştiklerini de söyledi.

'İYİ PARTİ'YE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ'

Baykal’ın, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nu telefonla arayarak; TBMM Genel Kurulu’nda çıkan tartışmada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün, AKP Milletvekili Zafer Işık’ın yumruğu ile yaralanıp, fenalaşarak hastaneye kaldırılması ile ilgili geçmiş dileklerini iletti.

Baykal, CHP’nin hafta sonunda İstanbul’da düzenlediği “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”nı da değerlendirdi. Gök'ün aktardığına göre, eski CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

'SİYASETİN BİLİMLE BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ'

“Çok önemli bir toplantı. Siyasetin bilimle buluşması çok önemli. Çok memnun oldum. Türkiye, siyaset ile bilim ilişkisini bugüne kadar değerlendirmekte çok geç kalmıştır. Bu toplantıların bundan sonra da sıklıkla devam etmesi gerekir. İnsan, doğa, tabiat şartları, işgücü, beyin gücü; bunların hepsi ekonomiyi belirleyen temel aktörler. Dünyanın karşılaştığı problemlerin en önemlisi petrol krizi ve enerji. Dünya ve Türkiye bu sorunları çözmeden ilerleyemez. Dünyanın tıkandığı bir konu. İklim krizi, istesek de istemesek de dünyayı ve bizi bilime itiyor. Bilimle siyaseti buluşturmamız gerekiyor.

Atatürk, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Hıfzıssıhhayı kurmuştur. O zaman insanlar kızamıktan, sıtmadan kırılıyordu. İlaç yoktu. Atatürk hemen bu konuda müdahale edip, Hıfzıssıhhayı kurdurmuştur.

Tarımda, tohumda verimliliği artırma çalışmaları yapılmalı. Dekar başına ülkemizde, 400 kilo ürün alınıyor. Halbuki bilimsel araştırmalarla çok daha fazla ürün almak mümkündür. Hayvancılıkta; ırk, cins, tür çeşitliliğini artırmamız gerekir. Tarımda bilimi devreye sokarak, güneş enerjisinden de yararlanmak suretiyle her yere yaymamız gerekiyor. Siyasetçi, önce bu ihtiyaçları görmelidir. Güneş enerjisi toplamak ve depolamak, öncelikli bir konudur. Gerekirse ülkemizdeki evlerin damlarının şeklini değiştirip, üçgen şekilde paneller kurulmalı ve buna dönük çalışmalar yürütülmelidir."

'GEREKİRSE BU MÜCADELEYİ YAPACAK SİNEKLER YETİŞTİRMELİ'

Tarımda, böcekleri kimyasal ilaçlarla değil, başka formüllerle yok etmemiz gerekir. Çünkü ürünlerde kimyasal madde kalıyor ve sağlığa zararlı oluyor. Ayrıca, ihracatımızda önümüze engel çıkıyor. Zararlı böceklerle biyolojik mücadele yapılmalı Gerekirse bu mücadeleyi yapacak sinekler yetiştirmeli. Bunlara kafa yormamız gerekir. Kıbrıs, güneş enerjisi bakımından merkez seçilmeli ve Kıbrıs’ın güçlenmesi ve tanınması yolunda Kıbrıs’ı daha güçlü kılmalıyız.

Eğitim politikamızı ne yazık ki bilimsel ihtiyaçlara göre şekillendiremedik. İstihdam, kalkınma, eğitim ve bilim birlikte götürülmeli. Örneğin meslek okullarındaki öğrencilerimizin, her biri yazılımları da öğrenmeli.

'SAROS KÖRFEZİ’NDE DÜNYANIN EN BÜYÜK LİMANINI YAPMALIYIZ'

Türkiye’nin coğrafyasını verimli kullanmak için Saros Körfezi’nde dünyanın en büyük limanını yapmalıyız. Artık İstanbul, bu yükü kaldıramıyor. Yapılacak bu limanla, Avrupa ülkelerinin malları buraya gelmeli ve buradan deniz yoluyla diğer kıtalara dağılmalı. Çünkü deniz yolu taşımacılıkta daha ucuza mal olan bir yöntem. Bu proje ile Avrupa’nın malları, Saros limanına gelir ve buradan dağılır. Diğer kıtaların da ilgisini Türkiye’ye çeker. Bu proje için ciddi bir fizibilite hazırlamak lazım. Bu liman projesi, ayrıca demir yolları ve otoyolları da tetikler. Ve burada Türk müteahhitleri ve Türk insanı önemli kazanımlar elde edebilir. Bu proje hem Türkiye’ye hem de dünyaya önemli etkiler yapar ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini sağlar. Ayrıca, önemli ölçüde turizmi de artırır. İşte siyasetçi, bilimi siyasetin merkezine koyarak, bu çalışmaları yapmalıdır. CHP’nin yaptığı toplantı, çok önemli bir toplantı olmuştur. Devamının da gelmesi gerekir." (ANKA)