CHP'li Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

CHP'li Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladı
Eski Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, 31 Mart yerel seçimler için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladı: "Bursa artık İzmir’in, İstanbul’un, Ankara’nın gölgesinde kalmamalı."

Ezgi BULUT


BURSA - Geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP Bursa İl Başkanlığındaki açıklamaya CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve partililer katıldı.

'BURSA, İSTANBUL'UN, ANKARA'NIN GÖLGESİNDE KALMAMALI'

Bursa'nın umutlarını paylaşmak ve kenti yeniden inşa etmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu belirten Mustafa Bozbey, "Bu hoyrat yönetim anlayışının kente ve kentlilere kaybettirdiklerine 'dur' demek için adayım. Çünkü güzel Bursamızın artık kaybedeceği bir dakikası bile yok. Sellerin yerleşim yerlerine akması değil, trafiğin akması gerek bu kentte. Deprem gerçeğiyle yaşarken kentsel dönüşüm adı altında insan hayatını tehdit eden yapılaşmanın sona ermesi gerek. Bursa artık İzmir’in, İstanbul’un, Ankara’nın gölgesinde kalmamalı” dedi.

'BURSA’NIN KAYBEDİLEN DEĞERLERİNİ YENİDEN KAZANACAĞIZ'

Kentin sorunlarını çözmeyi hedeflediğini dile getiren Bozbey, Bursa'yı Bursa yapan değerlerin kaybedildiğini söyledi. Bozbey, "Evliya Çelebi, 'Bursa sudan ibarettir' derken, sel sularını kastetmemişti. Çeşmelerimizden akan sular güvenli mi? Barajlarımız dolu mu? Akarsularımız, göllerimiz, denizimiz temiz mi, verimli mi? Kim korkusuzca içine çekebiliyor kentimizin havasını? Kimin yürüyüşlerine ağaç gölgeleri eşlik ediyor? Bu kente yeşilini ve çocukluğun neşesini geri vermek zorundayız.

Bu kent terkedilmiş. Araçlara, plansızlığa, ağaçsızlığa, düzensizliğe ve adaletsizliğe. Bu kentin insanları sahipsiz. Sporundan kültür sanatına, üretiminden tüketimine, çocuklarından gençlerine, emeklisinden beyaz yakalısına, mavi yakalısından gri yakalısına, öğrencisinden memuruna, çiftçisinden sanayicisine, taraftarından, yaşlısına, sokak hayvanlarından müsilajda yüzmek zorunda kalan balığına kadar mutsuz olan bir kent Bursa. Kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğu, genci… Kimsenin mutlu olmadığı bir kent" diye konuştu.

'BU GİDİŞE 'DUR' DEMEK GEREKİYOR'

Demokratik, katılımcı bir yönetim modelini benimseyeceklerini söyleyen Bozbey, şöyle devam etti:

"Kentimizin, 'önce insan' felsefesiyle yönetilmeye ihtiyacı var. Herkes akşam ne yiyeceğim derdine düşmüşken, bir de yönetimsel hatalar sonucu kendisini boğan bir kentte yaşamamalı. Ekonomik kaygılar çocuk yaşlara kadar inmişken, çocukların oynayacağı sokaklar, gençlerin sosyalleşeceği mekânlar ve alacağı destekler bu kentin her yanında olmalı.

Omuzlarımızda bu kadar yük varken kentin yeşiliyle, mavisiyle, beyazıyla tüm olanakları yaratarak kentlinin yükünü biraz da olsa alması gerek. Bursa ve Bursalılar her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Son beş yılda yaşadığı gerilemeyi hepimiz görüyoruz, hep birlikte yaşıyoruz. Artık bu gidişe bir 'dur' demek gerekiyor. Hep beraber çözeceğiz, hep beraber gülümseyeceğiz."

Öne Çıkanlar