CHP’den resmi açıklama: Esenyurt ve Güngören adayları değişti, Esenyurt'ta kent uzlaşısı adayı Prof. Dr. Ahmet Özer oldu

CHP’den resmi açıklama: Esenyurt ve Güngören adayları değişti, Esenyurt'ta kent uzlaşısı adayı Prof. Dr. Ahmet Özer oldu
CHP'nin İstanbul'un Esenyurt ve Güngören belediye başkan adayları sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. CHP Lideri Özel, Esenyurt ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın'ı belediye başkan adayı olarak atadı.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada İstanbul’un Esenyurt ve Güngören ilçe adaylarının değiştiği duyuruldu. Esenyurt’ta Ahmet Özer, Güngören’de Yüksel Yalçın aday gösterildi.

CHP, geçtiğimiz günlerde Esenyurt ilçesinde Ali Gökmen’i aday olarak açıklamıştı. Ancak DEM Parti ile süren görüşmeler kapsamında 'kent uzlaşısı' sağlanarak, burada değişikliğe gidilmesi kararı alınmıştı. Karara ilişkin CHP tarafından resmi açıklama yapılarak Gökmen'in adaylıktan çekildiği duyurularak yerine Prof. Dr. Ahmet Özer'in aday olarak atandığı belirtildi.

Açıklamda, Gökmen ve Akkoçlar'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği belirtildi. CHP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarımız, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiştir. Ali Gökmen ve Temel Akkoçlar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Esenyurt ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın belediye başkan adayı olarak atanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

NE OLMUŞTU?

CHP ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) arasında görüşmelerin sürdüğü İstanbul’un Esenyurt ilçesinde kent uzlaşısı sağlanmıştı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 17 Şubat tarihinde yaptığı basın toplantısında kamuoyu ile uzlaşıyı duyurmuştu. Esenyurt için henüz isim netleşmemesine karşın, CHP kaynakları Ali Gökmen’in adaylığını geri çekilmesiyle 'kent uzlaşısı' kapsamında aday gösterilecek ismin Prof. Dr. Ahmet Özer olduğu öğrenilmişti.

AHMET ÖZER KİMDİR ?

İlk, orta öğrenimini Van'da, lise eğitimini Diyarbakır'da bitirdi. 1986'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji alanında, ODTÜ'de ise "Bilim ve Siyaset Felsefesi" alanında olmak üzere 2 master yaptı. 1999'da doçent oldu, bu yıl ise profesör. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi. Kan davası, Güneydoğu'nun sosyo ekonomik yapısı, İsrail'deki Kibutz ve Moşhavlar ile GAP Bölgesi'nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, bölgedeki yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yaptı.

Özer'in "GAP ve Sosyal Değişme", "Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği", "Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan", "Modernleşme ve Güneydoğu", "11 Eylül - ABD ve Küreselleşme", "Tanzimat'tan Günümüze Batılılaşma ve AB", "Doğu'da Aşiret Düzeni ve Brukanlar", "Kentleşme ve Yerel Yönetimler" isimli bilimsel çalışmalarının yanı sıra Şehrivan isimli bir de romanı yayınlandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar