CHP’nin gölge ekonomi bakanı Karatepe ile Şimşek görüşmesi sona erdi

CHP'nin ekonomiden sorumlu gölge bakanı Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşme sona erdi. Görüşme dört saatten fazla sürdü.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmelerin ardından başlayan mevcut bakanlar ile CHP'nin gölge bakanları arasındaki görüşmeler devam ediyor.

CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu Genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü. Saat 10.00’da başlayan görüşmede Karatepe'yi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Şimşek karşıladı.

GÖRÜŞME 4 SATTEN FAZLA SÜRDÜ

4 saat 15 dakika süren Şimşek ile Karatepe görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından Karatepe, CHP Merkezi'ne geçti.

ANADOLU AJANSI GÖRÜŞMEYİ SERVİS ETMEDİ

Görüşmenin üzerinden iki saat geçmesine karşın Anadolu Ajansı'nın hiçbir fotoğraf ya da haber servis etmemesi dikkat çekti.

Üstelik her sabah saat 09:00'da gündemdeki konu başlıklarını ve bürokrasideki önemli görüşmeleri saati ile birlikte bildiren Ajans, Şimşek'in karatepe ile görüşeceğini de duyurmadı.

Yine görüşmeyi iktidara yakın ve anaakım kanalların görmemesi de dikkat çekti.

yeni-proje-14.jpg

MASADA HANGİ MADDELER VAR?

Karatepe’nin görüşmede, asgari ücrete ve emekli maaşlarına beklenen zammı, artırılması istenen tarımsal destekleri, tutarsız TÜİK verilerini, Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) projelerini ve Varlık Fonu’nu gündeme getireceği belirtiliyordu.

Ancak CHP kanadı, özellikle bu hafta Meclis’e gelmesi beklenen yeni vergi düzenlemesi öncesi yapılacak bu görüşmenin hiçbir şekilde 'iktidara ekonomi konusunda destek verme görüşmesi' ya da 'AKP ile ortak ekonomi çalışması görüşmesi' olmadığını vurguluyordu.

GÜNDEMDE YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ VAR

Meclis’e gelecek yeni vergi düzenlemesi için yeme ve gübreye KDV artırımı, ev sahiplerinin yıllık kira vergisinin artık her ay peşin alınması, yurtdışı çıkış harcının 3 bin TL olması, ticari veya serbest meslek faaliyetlerinde bulunan mükelleflerin sıkı takibe alınması ve hatta bahşiş gelirlerinde bile basitleştirilmiş vergi uygulaması gibi iddialar konuşuluyordu.

KARATEPE 'ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ BAKANA İLETECEĞİZ' DEMİŞTİ

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Şimşek ile görüşmede asgari ücret ile emekli aylıklarına zam yapılmasını ve vergi paketini gündeme getireceklerini söylemişti.

Karatepe, “Biz AKP'yle ya da MHP'yle oturup bir ekonomik program üzerinde çalışmayacağız. Böyle bir düşüncemiz yok. Biz onlarla iş tutmak için değil vatandaşın karşı karşıya kaldığı sorunları ve bizim bunlara yönelik çözüm önerilerimizi bakana ileteceğiz” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar