CHP teklif götürdü, Levent reddetti: Ahbap başkanıyım, siyasi bir kimliğe giremem

CHP teklif götürdü, Levent reddetti: Ahbap başkanıyım, siyasi bir kimliğe giremem
CHP'nin Hatay'da tekrar Lütfü Savaş'ı aday göstermesinin parti tabanında ve bölgede tepkiyle karşılanmasının ardından, depremde yaptığı çalışmalarla tanınan Haluk Levent'e CHP'den teklif götürüldü. Levent teklifi reddetti.

Artı Gerçek - CHP gözler daha önce duyurulmayan adayların netleşeceği PM ve MYK toplantılarına çevrilmişken, kulislere Haluk Levent'e Hatay için teklif götürüldüğü iddiası yansıdı. CHP'li yetkililer, görüşme yapıldığını doğrularken Haluk Levent'in teklifi reddettiğini belirtti.

Konuyla ilgili Haluk Levent sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Parti ismi vermeden teklif aldığını belirten Haluk Levent, "Ahbap başkanıyım, siyasi bir kimliğe giremem" dedi.

CHP'nin Savaş'ın adaylığından geri adım atmaması parti içinde de tartışmalı hale gelince, aday olacak ismin yeniden değerlendirilebileceği açıklanmıştı.

Savaş'ın ismi etrafındaki tartışma, Hatay'da anket sonuçlarına da yansıdı. Asal Araştırma'ın 7-9 Şubat tarihlerinde yaptığı araştırma, bilgisayar destekli telefon yöntemiyle 1500 kişiyle görüşülerek gerçekleştirildi.

Ankette, "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Ankette oy veririm diyenlerin oranı yüzde 30,2'de kalırken oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 45,6 olarak açıklandı. Kararsızların oranı ise yüzde 10,4 çıktı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar