CHP’nin ilk 'gölge kabine' toplantısında neler konuşuldu?

CHP'nin 'gölge kabinesi' ilk kez toplandı. Dünya genelindeki gölge kabine örneklerinin detaylandırıldığı üç ayrı sunum yapılan toplantıda, her hafta TBMM’de kapalı toplantı alma kararı verildi

CHP’nin ilk 'gölge kabine' toplantısında neler konuşuldu?

Seda TAŞKIN

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gölge kabinesi, 23 Kasım’da Özgür Özel başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Merkez Yönetim Kurulu’nun idari görevlerden sorumlu genel başkan yardımcıları olmadan gerçekleşen toplantı saat 20.30’da başladı. Yaklaşık üç buçuk saat süren toplantının gündemi, gölge kabinenin işleyişi oldu.

Toplantıda, dünyadaki gölge kabine örneklerinin detaylandırıldığı üç ayrı sunum yapılırken, başarılı ve başarısız örnekler incelendi. Toplantıda, gölge kabine üyeleri sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, gölge kabine üyelerine, Meclis’te sorumluluk alanlarıyla ilgili ihtisas komisyonlarının üyeleriyle düzenli toplantılar yapmaları, kendi çalışmaları hakkında komisyon üyelerini bilgilendirmeleri ve komisyon üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmaları talimatını verdi.

HER HAFTA KAPALI GRUP TOPLANTISI YAPILACAK

Özel, Antalya’da aralık ayının ilk haftası gerçekleştirilecek milletvekili kampının ardından her hafta TBMM’de kapalı grup toplantısı yapma kararı alındığını, bu kapalı grup toplantılarında gölge kabine üyelerinin en az birinin görev alanlarıyla ilgili sunum yapmasını isteyeceklerini bildirdi.

Toplantıda Özel’in “Gölge kabine ve Meclis Grubumuzun işbirliğini çok önemsiyorum. Gölge kabinenin elbette gelişmeler karşısında reaksiyoner tavırları olabilir ama beklentimiz yapıcı ve etkili bir muhalefettir. ‘Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Gölge Kabine toplantılarının düzenli hale getirileceği, Ankara dışında da yapılabileceği ifade edildi.