CHP'ye geçen meclis üyesi: AKP Urfa’da kan kaybediyor

CHP'ye geçen meclis üyesi: AKP Urfa’da kan kaybediyor
13 yıl AKP'de görev yapan Viranşehir Belediye Meclis Üyesi Münir Kanar, CHP'ye geçti. Kanar, "Bireysel çıkarlar gözetiliyor" diyerek eleştirdiği AKP'nin Urfa'da kan kaybettiğini söyledi.

Ali GÜZEL


URFA - AKP'den nisan ayında istifa eden Urfa'nın Viranşehir ilçesinin Belediye Meclis Üyesi Münir Kanar, sürpriz bir şekilde CHP'ye katıldı. Kanar’a parti rozetini grup toplantısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

ENCÜMENLERİN FİKİRLERİ SORULMUYOR

Artı Gerçek’e konuşan Kanar, CHP’ye geçme gerekesini, “CHP’de siyaset yapabileceğime inandığım için geçtim” sözleriyle açıkladı. Seçilen belediye meclis üyelerinin belediyede etkin olmadığını ifade eden Kanar, encümenlerin pasif durumda olduğunu söyledi.

AKP’den istifa etmenin en büyük nedeninin seçilmişlerin söz hakkına sahip olmaması olduğunu belirten Kanar, “Sen bugün 200 bin civarında nüfusu olan bir ilçede seçiliyorsun ama fikirlerin alınmadan kararlar veriliyor. Bu sadece benim için geçerli değil, çoğu encümene danışılmıyor hiçbir şey. Örneğin bir proje yapılacak fikrimiz sorulmuyor. Ben de o şekilde hizmet edemediğimi ve boşuna bir makam işgal etmenin anlamsız olduğunu düşündüm” dedi.

'CHP'DE SİYASET YAPABİLECEĞİME İNANDIM'

Kanar, CHP’yi neden tercih ettiğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Ben yaklaşık 13 yıl AK Parti’de birçok kademede yer aldım. Geçmişte muhtar olmama rağmen aktif siyaset yapıyordum ve AK Parti için sahada çıktım. İşte bazen bazı kişiler gelir ve sizin yaptıklarınızı siler götürür. CHP de siyasi bir partidir diğer partiler gibi. AK Parti’den istifa ettikten sonra bir süre bağımsız olarak encümenlik yaptım. CHP’de siyaset yapabileceğime inandığım için buraya geçtim."

'HER İLÇEDE SORUNLAR YAŞANIYOR'

İktidar açısından Urfa'da her ilçede sorunlar yaşandığını ifade eden Kanar, seçmenin AKP’den uzaklaştığını iddia etti. Kanar, "Bence iktidar partisi Urfa’da kan kaybediyor. Bir yerel yönetici toplumun çıkarlarından çok bireysel çıkarlarını gözetirse bu da topluma olumsuz yönde etki yapar" dedi.

Öne Çıkanlar