'Cübbeli Ahmet' AKP'li Özlem Zengin ve Derya Yanık'ı hedef aldı: Ya siz gavur musunuz?

'Cübbeli Ahmet' AKP'li Özlem Zengin ve Derya Yanık'ı hedef aldı: Ya siz gavur musunuz?
'Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, isim vermeden Özlem Zengin ve Derya Yanık'ı hedef gösterdi. Ünlü, "Ya siz Müslüman mısınız, gâvur musunuz? ‘Kadının beyanı esastır’ diye bir şey olur mu?" dedi.

Artı Gerçek - Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR), 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'nun kaldırılmasına yönelik taleplerine karşı çıkan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı isim vermeden hedef aldı.

"Kadının beyanı esas olmaz” diyen Cübbeli, “Allah razı olsun Tayyip Bey İstanbul Sözleşmesini feshetti ama kendi partisi içerisindeki kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız gavur musunuz, nesiniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu” ifadelerini kullandı.

'KADININ BEYANI ESASTIR DİYE BİR ŞEY OLUR MU?'

Ahmet Mahmut Ünlü, “Nerden çıktı kadının beyanı esas? Kadın yalan söylemez mi? İftira atamaz mı? Erkek de atar kadın da atar. İslam'da böyle bir şey var mı? Doğrunun beyanı esastır. Bunu da Fatih Erbakan'dan başka bu işle uğraşan şu anda partilerden görmedim. Hepsi hemen İstanbul Sözleşmesi getireceğiz bilmem ne. Hiç biri bu işlen de uğraşmıyor. Allah razı olsun Tayyip Bey feshetti ama kendi partisinin içindeki o başörtülü kadınlar kalktılar ayağa. Ya siz Müslüman mısınız, gâvur musunuz ne siniz siz? Kadının beyanı esastır diye bir şey olur mu? Sen doğru konuşmayan bir sözü nasıl alırsın onunla adamı yakarsın, kaç sene hapse atarsın" dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP ve MHP oylarındaki düşüşün ardından AKP, bu kapsamda ittifakı genişletmek için yoğun mesai harcamıştı. Ardından, kendi içindeki isimleri alınan kararlara karşı çıkma pahasına 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'nun kaldırılmasını talep eden HÜDA PAR’ı da ittifaka dahil etmişti.

AKP’Lİ ZENGİN: HEDEF HALİNE GELİYORUM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Deryan Yanık ve AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’den itirazlar gelmiş, iki ismin çıkışları parti tabanında rahatsızlığa yol açmıştı. Özellikle Zengin, hedef gösterilmiş ve partiden atılması çağrısında bulunulmuştu.

ZENGİN: BU SALDIRILAR TÜRKİYE'DE KADINLARI ÇOK RAHATSIZ EDİYOR

Zengin daha sonra tehdit edildiğini söyleyerek şu ifadelere yer vermişti:

"Artık bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hedef haline geliyorum. Sayın bakanımız açıklama yapıyor, sayın cumhurbaşkanımızın açıklamaları var ama ben bu konuda ne zaman bir şey söylesem normali çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor. Sadece Twitter'dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor.

Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu? 6284 tabii ki tartışılabilir, İstanbul Sözleşmesi çok tartışıldı. Benim itirazım usulüne, yöntemine fakat bundan kamuoyu yeteri kadar rahatsızlık duymuyor. Doğrusu bu saldırılar Türkiye'de kadınları çok rahatsız ediyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar