HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı açıklaması: 'Teklif aldık, sıcak bakıyoruz'

HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı açıklaması: 'Teklif aldık, sıcak bakıyoruz'
HÜDA PAR’li Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakına katılmaları için bir teklif aldıklarını söyledi. İttifaka sıcak baktıklarını belirten Yapıcıoğlu, "teknik konuları değerlendiriyoruz" dedi.

Artı Gerçek - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhur İttifakı'ndan katılım için talep geldiğini açıkladı. Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a konuşan Yapıcıoğlu, davetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldiğini belirtti ve "Olumlu sonuçlanırsa, birkaç hafta içerisinde netleşir. İttifakın parça olma ihtimali var bunu zaman gösterecek. Şu anda hiç sorun yok” dedi.

‘ŞUAN OLUMSUZ BİR DURUM YOK’

Erdoğan ile daha önce de görüştüklerini söyleyen Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Muhtemelen bundan sonra da görüşürüz. İYİ Parti, Saadet ve Gelecek Partisi ile görüştük. Cumhurbaşkanımızla ittifakla ilgili görüştük. AK Parti ile birlikte hareket etme şeklinde okumak mümkün tabii. Cumhurbaşkanımızın teklifi oldu, ittifaka dahil olabilir misiniz, katılır mısınız diye. Yüz yüze de görüşünce şu anda değerlendiriyoruz. Şu anda olumsuz bir durum yok, bakalım hayırlısı olsun”

Görüşmelerinin devam ettiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Olumlu sonuçlanırsa, birkaç hafta içerisinde netleşir. İttifakın parça olma ihtimali var bunu zaman gösterecek. Şu anda hiç sorun yok. Şimdi ayrıntıları konuşuyor” vurgusu yaptı.

‘İTTİFAKA SICAK BAKIYORUZ, TEKNİK KONULARI DEĞERLENDİRİYORUZ’

Birkaç ihtimal olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Partilerin ittifak içinde hareket etmelerinin tek bir yöntemi yok. Hem Cumhurbaşkanı hem de parlamento seçimleri var. Kendi başına girmesi, ittifak içinde girmesi ya da karma şekilde girilmesi mümkündür. İttifaka sıcak bakıyoruz, teknik konuları değerlendiriyoruz” diye konuştu.

‘ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ’

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Geçen seçimde de aday çıkarmadık, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağız. Anlaşma olmazsa bakacağız, memleketin menfaatine en uygun ne ise onu yapacağız inşallah."

‘HDP KAPATILMA UĞRAŞI İÇERİSİNDE’

HDP'nin kapatılma davası ile ilgili de konuşan Yapıcıoğlu, “Herhangi bir siyasi parti kapatma davası hukuki bir iştir. Bir yönüyle de siyasidir. İster hukuk, ister ceza, ister anayasal yargı olsun. Yargısal hiçbir makam siyasi saikle hareket etmemelidir” dedi.

Kapatılan partilerle ilgili mağduriyet oluştuğunu belirten Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

“Siyasi bazı olumsuz, olumlu sonuçları olacak diye mahkeme siyasi bir saik ile erteleme veya ertelememe kararı vermelidir. Hukukun gereği neyse o yapılmalıdır. HDP'liler partileri kapatılsın diye çok yoğun uğraş içerisindeler. Daha önce pek çok parti kapatıldı. Kapatılan partilerde mağduriyet oluşturuldu."

HDP'lilerle görüşmeler olsa da bunun kurumsal düzeyde olmadığını belirten Yapıcıoğlu, "HDP bu çizgisi olduğu müddetçe kurumsal olarak görüşmemiz zor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar