Erdoğan Maraş'ta: Hasar tespitiyle her aileye 10 bin lira vereceğiz

Erdoğan Maraş'ta: Hasar tespitiyle her aileye 10 bin lira vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş'ta çadırkenti ziyaret etti. Depremin ilk gününden sonra duruma hakim olduklarını öne süren Erdoğan, evi hasar görenlere 10 bin lira verileceğini söyledi. Ayrıca Antalya, Alanya ve Mersin'de otellerde yer açılacağını belirtti.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pazartesi günü meydana gelen Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Maraş'a gitti.

Havalimanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.

Burada incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Ben de bölgeyi dolaşacağım, Adıyaman'a da uğrayacağım inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Başta AFAD olmak üzere devletin tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla işbaşında olduğunu öne süren Erdoğan şunları söyledi:

VEFAT EDENLERİN SAYISI 8 BİN 574: Şu an itibariyle vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 944.

VATANDAŞIM SABIR GÖSTERECEKTİR: Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir.

BUGÜN DURUMA HAKİMİYET TESİS EDİLDİ: Başta AFAD olmak üzere, bu çalışmalarını belediyelerle yürütmektedir. İlk gün sıkıntı yaşandı ama ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi.

1 YIL İÇİNDE KONUTLARI YAPACAĞIZ: Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek. Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaket yaşadığımız illerde nasıl toplu konut operasyonları yaptıysak 10 ilde de bunları gerçekleştireceğiz.

3 İLDE OTELLER CİDDİ SAYIDA ODA AYIRDI: Devlet, kimsenin sokakta kalmasına müsaade etmez. Antalya ve çevre illerdeki illerdeki otellerle görüştük, ciddi bir oda kapasitesine ulaştık. Antalya, Alanya ve Mersin'deki otellere yerleşmeye evet derlerse, oradaki otellere yerleştireceğiz, yeme içme her şey karşılanacak.

AİLELERE 10'AR BİN LİRA VERİLECEK: Çalışmalar çok daha hızlanacak, mevcut sıkıntılar yaşanmayacak. İlk gün havalimanı gibi sıkıntılar oldu. Ancak bugün daha iyiyiz, yarın daha iyi olacağız. Akaryakıt vesaire sıkıntılar da gideriliyor, tüpler geliyor, çadırlardaki ısınma sıkıntısı giderilecek. Provokatörlere fırsat vermeyin, basın bunlara fırsat vermesin. Hasar tespitleriyle birlikte de ailelere belli oranda desteğimizi vereceğiz. Hazine ve Maliye'den belli bir bütçeyi ayırmış durumdayız. Hasar tespitiyle her aileye 10 bin lira verilecek." (AA)

Öne Çıkanlar