Davutoğlu iktidara da sinyal verdi: Bütün partilere kapımız açıktır

Davutoğlu iktidara da sinyal verdi: Bütün partilere kapımız açıktır
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, olumlu adım atması halinde iktidarla da görüşebileceklerini söyledi. Davutoğlu, "Bir ittifak ihtimali olma durumunda da bütün partilere kapımız açıktır" dedi.

Artı Gerçek - Seçim sonrası Millet İttifakı çatısı altındaki partilerde yeni arayışlar sürerken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu iktidarla da görüşmeye açık olduklarına dair mesaj verdi.

Ankara'da Etimesgut 2. Olağan İlçe Kongresi'nnde konuşan Davutoğlu, öncelikle iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. "Faiz düştü enflasyon tırmandı. Faiz yükselttiler enflasyon yine tırmandı" diyen Davutoğlu, iktidarın hep 'dış mihraklar' diyerek kendini savunduğunu anlattı. Davutoğlu şöyle devam etti:

'BIDEN'E NE KADAR MESAJ GİTTİĞİNİ TAHMİN EDEMEZSİNİZ'

"Ortada dış mihrak kaldı mı? Son bir dış mihrak kalmıştı İsrail Başbakanı Netanyahu. Yani Mavi Marmara'da 10 kardeşimizi şehit eden Netanyahu... Mescid-i Aksa'nın işgalci çizmesiyle çiğnenmesine teşvik eden Netanyahu'nun elini Sayın Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de, New York'ta sıktı. Hem de tebessüm ederek sıktı. Kimdi dış mihrak? ABD Başkanı Biden'dı. G-20'de Biden'e ne kadar mesaj gittiğini tahmin edemezsiniz? Onunla da el sıkıştı... Arkadaşlar bu ekonomik krizin arkasında dış mihrak falan yok."

'SÜLEYMAN SOYLU TASFİYE EDİLİYOR'

Davutoğlu, son dönemde çete ve mafyalara dikkat çekti. "2016'da biz ayrıldığımızda tek bir çete var mıydı sokaklarda?" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

"Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı bütün ekibiyle tasfiye ediliyor. Allah aşkına gören de der ki, 'Herhalde bu parti iktidardan gitti yerine yeni bir Cumhurbaşkanı geldi.' İçişleri Bakanı eski İçişleri Bakanı ile ilgili ne varsa tasfiye diyor. İyi yapıyor mu, yapıyor. Peki ama daha önce onlara kim izin verdi. Süleyman Soylu'yu bu ülkenin en güçlü adamı haline kim getirdi? Onun etrafında çeteleşmelere kim izin verdi?"

'BİZ İKTİDARI CEZALANDIRMAK İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ'

"Biz iktidarı cezalandırmak, insanları cezalandırmak için siyaset yapmıyoruz" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

"İnsanları, iktidarı ve iktidar sahiplerini iyiye, hayra davet etmek için siyaset yapıyoruz. Eğer onlarda olumlu bir adım görürsek, gerçek bir çete mücadelesi yürütürlerse, eğer özgürlükleri arttıran, yasakları azaltan bir adım görürsek, evet onlarla da görüşür, onlarla da siyasetimizin gereği olarak olumlu olan her şeye destek veririz. Ama asla iktidarın payandası konumunda kalmak isteriz. Önce eylemi görmek isteriz. 4 aylık karneleri çok kötü söyleyeyim. Karneleri düzelirse "iyi yaptınız" deriz. Karne bozulursa, sonuna kadar mücadele ederiz... Parti yönetimimizde aldığımız karar mucibince Türkiye'nin her yerinde ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere kendi logomuzla seçime girmeye hazır hale geleceğiz. Ama bir ittifak ihtimali olma durumunda da bütün partilere kapımız açıktır. Hiç Kimseyi dışlamıyoruz hiç kimseyi kenarda tutmuyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar