Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın iddialarını sordum, tek bakanlık konuşulduğunu söyledi

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın iddialarını sordum, tek bakanlık konuşulduğunu söyledi
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Zafer Partisi ve CHP arasında seçimler öncesi bakanlık ve MİT Başkanlığı için anlaşma yapıldığı iddialarını CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sordu. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ‘Kesinlikle bunlar doğru değil’ dediğini söyledi.

Artı Gerçek - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı alacaktık" sözleri siyaset arenasında yankılanmaya devam ediyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Özdağ'ı yalanlamasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da iddiaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sordu.

Karar TV’de konuşan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyledi ve “Sayın Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın iddialarını sordum. Bu iddiaların söz konusu olmadığını üç bakanlık değil tek bir bakanlık üzerinde konuşulduğu ve bu bakanlığın ne olacağının belli olmadığını söyledi. ‘Kesinlikle bunlar doğru değil’ dedi" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda Zafer Partisi'ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın verileceğini söylemişti. T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Özdağ, bakanlıkların mutabakatta yazdığını fakat MİT Başkanlığı'nın sözlü bir anlaşma olduğunu belirtmişti.

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kazandığı bir senaryoda kendisinin ise İçişleri Bakanı olacağını aktarmıştı.

CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK YALANLAMIŞTI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zafer Partisi lideri Özdağ'ın "Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı alacaktık" sözlerini yalanlamıştı.

Öztrak, "Zafer Partisi ile partimiz arasında kamuoyuna açıklanan bir protokol imzalanmıştı. Ayrıca 2 genel başkan arasında yapılan bir protokol daha vardı. Her iki protokolde de 3 bakanlık ve MİT müsteşarlığına dair bir düzenleme ve madde yer almamaktadır" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar