Davutoğlu'dan başörtüsü açıklaması: 'Aile' ve Alevilerle ilgili düzenlemeleri ayrı ayrı getirin

Davutoğlu'dan başörtüsü açıklaması: 'Aile' ve Alevilerle ilgili düzenlemeleri ayrı ayrı getirin
Ahmet Davutoğlu başörtüsüyle ilgili anayasal teminat talep ederken, 'Aileyi koruma' ve Alevilerle ilgili düzenlemelerin ayrı ayrı TBMM’ye getirilmesini savundu. Davutoğlu, Erdoğan'dan randevu da istedi.

Artı Gerçek - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışıyla başlayan tartışmalar üzerine açıklama yaptı. Davutoğlu'nun konuşması sosyal medyadan da canlı olarak yayımlandı.

'BAŞÖRTÜSÜNÜ SİYASİ BİR GOL FIRSATI OLARAK GÖRMEYİNİZ'

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “Kılıçdaroğlu pas verdi, golü atmamız lazım” açıklamasını da gündemine alan Davutoğlu, “Kendisi için nice bedeller ödenen bir onur mücadelesinin sembolü olan başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görmeyiniz. Siz bugün başörtüsünü siyasi bir gol fırsatı olarak görüp araçsallaştırırsanız bu tarihi fırsatı kaçırırsınız” çağrısında bulundu.

'TÜM PARTİLERİN MUTABAKATI İLE TBMM'DEN GEÇİRMEYİ HEDEFLEYİNİZ'

Davutoğlu konuşmasının devamında başörtüsü konusunun anayasal teminat altına alınmasını, 'aileyi koruma' ve Alevilerle ilgili düzenlemelerin ayrı ayrı TBMM’ye getirilmesini talep etti:

“Birincisi, başörtüsü özgürlüğünü anayasal teminat altına alacak teklifi tek başına ve kendi içinde tutarlı bir şekilde gündeme getiriniz ve en kısa sürede bütün partilerin tam bir mutabakatı ile anayasa değişikliğini TBMM’nden geçirmeyi hedefleyiniz.”

“Hepimizin en büyük değeri olan aileyi koruma ile ilgili düzenlemeyi de, yine bir insan hakları meselesi olan Alevi vatandaşlarımız ile ilgili düzenlemeyi de ayrı ayrı TBMM’ne getirin.

“İkincisi, kimileri kimyasal silahlar da kullanarak yüzbinlerce insanı katleden milyonlarca insanı süren, kimilerini 15 Temmuz darbesinin faili kimilerini terörist devlet terörü uygulamakla itham edip hiçbir zaman konuşmayacağınızı ilan ettiğiniz yabancı liderlere uzattığınız elinizi farklı siyasi görüşlere sahip olmakla birlikte aynı bayrağın altında aynı ülkenin vatandaşları olarak yaşayan siyasi liderlere de uzatınız ve bu konuyu kendileri ile müzakere ederek tam bir mutabakat ile çözmek üzere görüşmeye davet ediniz.”

ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP ETTİ

Davutoğlu ayrıca, konuyla ilgili olarak Erdoğan'dan da randevu talep etti: “İşte, son yıllarda gördüğüm bütün baskıları, hakaretleri ve provokasyonları bir kenara bırakarak ve nefsimi bir kez daha ayaklar altına alarak onyıllarca bu sorunun acısını yaşamış onurlu kızlarımız ve kadınlarımız adına sizden bu konuyu ele almak üzere kamuoyuna açık bir şekilde randevu talebinde bulunuyorum.”

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar