DEM Parti, Aday Listesi Teslim Tutanağı'nı paylaştı: Spekülasyonlara kulak asmayın

DEM Parti,  Aday Listesi Teslim Tutanağı'nı paylaştı: Spekülasyonlara kulak asmayın
DEM Parti İstanbul Eşbaşkan adaylarının listesini geç verdiklerine ve başvuruların kabul edilmediğine dair iddialar üzerine Aday Listesi Teslim Tutanağı'nı paylaştı. Başvuruların vakit sona ermeden yapıldığı görüldü.

Artı Gerçek - 1 Mart yerel seçimleri için partilerin belirledikleri aday listelerini seçim kurullarına teslim etme süresi sona erdi. Sürenin dolmasının hemen ardından DEM Parti'nin İstanbul adayları olan Meral Danış Beştaş ve Murat Cepni'nin başvurusunun yapılmadığı iddiası bazı basın organlarında yayınlandı. İl seçim Kurulu'ndan açıklama beklenirken DEM Parti Genel Merkezi'nden ve İstanbul Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş'tan açıklama geldi.

DEM Parti Genel Merkesi'nden yapılan açıklamada, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Aday Listesi Teslim Tutanağı paylaşıldı.

"Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun."

BEŞTAŞ: BAŞVURUMUZDA HİÇBİR SIKINTI YOK

DEM Parti İBB Eşbaşkan Adayı Meral Danış Baştaş'ta yaptığı açıklamada, başvurunun geç yapıldığına dair iddialara yanıt verdi. Sosyal medya hesabı X üzerinden diğer Eşbaşkan adayı Murat Çepni ile birlikte bir video paylaşan Beştaş, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Murat Çepni ile beraber adayız. Başvurumuzda hiçbir sıkıntı yok. Zamanında başvurumuzu yapmış bulunmaktayız."

Açıklamalardan kısa süre sonra İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan beklenen açıklama yapıldı. DEM Parti'nin İstanbul'da seçime gireceği kesinleşti.

DEM Parti’nin İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için İl Seçim Kurulu'na başvuruda geç kalındığı ve bu nedenle başvurunun kabul edilmediği iddia edilmişti. DEM Parti'den ise "Başvuruyu zamanında yaptık. Spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'nda" açıklaması yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar