Diyarbakır'da 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' öncesi polis ablukası: 'Bizi engelleyemezler'

DEM Parti'nin Diyarbakır eşbaşkan adayı Doğan Hatun'un da aralarında olduğu bir grup partili, 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' kapsamında esnaf ziyareti yapmak istedikleri sırada polis ablukasına alındı. Görüşmelerin ardından abluka kaldırıldı.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' yarın (13 Şubat) Diyarbakır'da devam edecek. DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyes Eşbaşkan adayı Doğan Hatun'un da aralarında bulunduğu partililer yürüyüş nedeniyle halk ve esnaf ziyareti yapmak için Koşuyolu Parkı'nda toplandı.

Ancak Diyarbakır Valiliğin yasak kararı nedeniyle DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, ilçe belediye eşbaşkan adayları ile partililer polis ablukasına alındı. Abluka sırasında bir kadın darp edildi.

ABLUKA KALDIRILDI

DEM Parti yetkilileri ablukanın kaldırılması için polisle görüşme yaptı. Görüşmenin ardından abluka kaldırıldı ve DEM Partililer esnaf ziyareti yapmaya başladı.

'BİZİ ENGELLEYEMEZLER'

Kürtçe bir açıklama yapan DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, "Yoldaşlarımız Kürt halkının özgürlüğü için açlık grevindeler. Tecridin ve açlık grevlerinin son bulması amacıyla başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü yarın Diyarbakır'da olacak. Biz de katılım için esnaf ziyareti yaptık. Bize engel olmak istediler. Halkımızın bize inancı olsun, bizi engelleyemezler. Yarın büyük bir coşkuyla Büyük Özgürlük Yürüşü'nün her iki kolunu Diyarbakır'da misafir edip Amara'ya yüreyeceğiz. Başarı bizim olacak" dedi.

Öne Çıkanlar