DEM Parti Eş Genel Başkanları, Yüksekdağ ve Demirtaş'ı ziyaret edecek

DEM Parti Eş Genel Başkanları, Yüksekdağ ve Demirtaş'ı ziyaret edecek
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yarın Kandıra Cezaevi'ne giderek Figen Yüksekdağ'ı ziyaret edecek. İki başkan ertesi gün de Edirne'ye geçerek Selahattin Demirtaş ile Selçuk Mızraklı ile görüşecek.

Artı Gerçek - Siyaset, 'normalleşme' ve 'yeni dönem' ifadeleriyle başlayan tartışmalarla ısınırken, DEM Parti Eş Genel Başkanları'ndan eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret hamlesi geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın yarın Kandıra Cezaevi'nde Figen Yüksekdağ'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Bakırhan ve Hatimoğulları ertesi gün de (17 Ekim) Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı iken tutuklanarak yerine kayyım atanan Selçuk Mızraklı'yı ziyaret edecek.

Aktif siyaseti bırakan Selahattin Demirtaş ile son gelişmelerin değerlendirileceği öğrenildi.

Selahattin Demirtaş, 31 Mayıs’ta 14 Mayıs seçimlerinin ardından, aktif siyaseti bıraktığını ancak mücadelesini cezaevinden sürdüreceğini açıklamıştı.

İktidarın yeni anayasa yapma çağrıları üzerine DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Demirtaş’ın tutsak olduğu bir ülkede böyle bir anayasa yapabilir misiniz?" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar