DEM Parti: Hilvan'da AKP muhtar ve köylüleri tehdit ediyor

DEM Parti: Hilvan'da AKP muhtar ve köylüleri tehdit ediyor
DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP'nin seçimlerin yenileneceği Hilvan ilçesinde muhtar ve köylüleri "Eğer kazanmazsak suyunuzu ve elektriğinizi keseriz" diyerek tehdit ettiğini açıkladı. Bektaş, "Hilvan’da AKP’ye kaybettirmeye hazırız" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçimlerin yenileneceği Urfa’nın Hilvan (Curnê Reş) ilçesinde parti binasında açıklama yaptı. DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Kaymakamlık, AKP’nin seçim bürosu olarak kullanılıyor. Halk iradesi karşısında hizmet etmekle mükellef olanları uyarıyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz ve peşinizdeyiz. 2 Haziran’da zulüm ve demokrasi arasında bir seçim olacak” dedi.

Beştaş, 31 Mart’ta seçim sandıklarının AKP’liler tarafından yakılmasını hatırlatarak, yaşananları “çetevari bir saldırı” olarak tanımladı.

‘SİYASİ AHLAKSIZLIKLARINI SONUNA KADAR KULLANMIŞLARDIR’

Kent sakinlerinin 31 Mart’ta iradesini DEM Parti’den yana kullandığını belirten Beştaş, iktidar partisini eleştirdi. Beştaş, şunları söyledi:

"Karşımızda dürüst, hakkaniyetli ve halk iradesini baz alan bir parti yok. Vekillerden valiliğe, jandarmaya tüm kamu gücü Hilvan’da DEM Parti'ye karşı çalışıyor. Tüm kamu gücüyle halk iradesine karşı çalışma yürütüyorlar. Halka rağmen halk yönetilemez. AKP, tarihe darbeciliği uygulayan bir iktidar olarak geçecektir. Devasa borçlar bırakmışlar. Siyasi ahlaksızlıklarını sonuna kadar kullanmışlardır. Halkın belediyesini halk yönetecek. Halk kendinden yana olanı tercih edecek. Onlar ne yapıyor; muhtarlara ve köylülere gidip 'eğer kazanmazsak suyunuzu ve elektriğini keseriz' diye tehdit ediyorlar.”

‘KAYBEDİŞİ DURDURAMAYACAKLAR’

Beştaş, “Kara propagandaya karşı halkın belediyesini halk yönetecek diyoruz. Halkımız merak etmesin, bizim bu tehditlere karnımız tok. Kaymakamlık, AKP’nin seçim bürosu olarak kullanılıyor. Halk iradesi karşısında hizmet etmekle mükellef olanları uyarıyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz ve peşinizdeyiz. 2 Haziran’da zulüm ve demokrasi arasında bir seçim olacak. 31 Mart’ta zulme rağmen kaybedenler, bir kez daha kaybedecek. Bu kaybedişi durduramayacaklar" ifadelerini kullandı.

‘HİLVAN’DA 7’DEN 70’E HERKES İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR’

Seçime sayılı gün kala İŞKUR üzerinden ilçede 500 işçi alımı yapıldığına dikkati çeken Beştaş, “İŞKUR da AKP’nin seçim aracı olarak kendini kullandırtıyor. Bu uygulamanın da nasıl bir skandal olduğunu görüyoruz. Hilvan halkına çağrımızdır; gelin oy farkını 2’ye, 5’e çıkaralım. Şu anki tablo çok güzel. Hilvan’da 7’den 70’e herkes iradesine sahip çıkıyor. Hilvan’da AKP’ye kaybettirmeye hazırız" çağrısı yaptı.(MA)

Öne Çıkanlar