DEM Parti Viranşehir kongresinde KDP'ye eleştiri

DEM Parti Viranşehir kongresinde KDP'ye eleştiri
DEM Parti, Viranşehir kongresini yaptı. KDP'yi eleştiren DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Federe Kürdistan'ın kapılarını işgale açanlar, bu yanlış yoldan dönmeli. Tarih sizi kara sayfalara yazacak" dedi.

URFA - Urfa'da tüm ilçelerde olağanüstü kongre kararı alan DEM Parti, Viranşehir kongresini yaptı. İlçe binasında yapılan kongreye DEM Parti Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Dilan Kunt Ayan, Viranşehir Belediye Eşbaşkanları Serhat Dicle İnan ile Bedriye Yorgun, Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kongrenin yapıldığı salona, 'İrademe dokunma kayyum darbedir' ve 'Siyasi kumpaslar bizi yıldıramaz' yazılı pankartlar asıldı.

Olağanüstü kongrede Ramazan Diri ve Fatime Silgir Hançer, DEM Parti'nin ilçe eşbaşkanlığına seçildi.

'DEMOKRATİK ULUS BÜTÜN SORUNLARIN REÇETESİ'

Kongrede konuşan Milletvekili Ömer Öcalan, sınır ötesi operasyonlara destek veren Kürdistan Demokratik Partisi'ni (KDP) eleştirerek, şunları söyledi:

"Demokratik ulus bütün sorun, kaosların reçetesi. Özel savaşa karşı duyarlı olmamız gerek. Her yerde özel savaş politikaları devrede. Kürtler buna karşı birlikte durmalı. Birlik olursa bu büyük tehlikeyi atlatabiliriz. Demokratik bir çözüm için Sayın Öcalan daha önce muhatap alındı. Yeniden muhatap alınmalı. Devlet aklı kabul etmese de biz hakikatimize sahip çıkacağız.

Arkadaşlarımız 30 yıl zindanda işkence altında kalıyor ve 'pişman mısın?' sorusu yöneltilerek serbest bırakılmıyor. Bunu nasıl kabul ederiz? Arkadaşlarımızın mücadelesini büyüteceğiz. Bir an olsun direnmekten vazgeçmeyeceğiz. 40 yıldır bir mücadele var. Savaşın onurlu bir barışa evrilmesini istiyoruz. Ama köle koşullarında yaşamak istemiyoruz. Federe Kürdistan'ın kapılarını işgale açanlar, bu yanlış yoldan dönmeli. Yazık size ki Kürdistan'ı işgale yol açtınız. Bundan dönün. Tarih sizi kara sayfalara yazacak, bundan vazgeçin. Bu ihanet bizi üzüyor."

'BARIŞIN YOLU İMRALI'DAN GEÇER'

DEM Parti Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan ise "Bir yandan sivilleri katleden, bir yanda da Filistin için timsah gözyaşı döken bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Buna karşı dik direnen bir Kürt halkı var. Eğer bir barış olacaksa bunun yolu İmralı'dan geçer. Sayın Öcalan buna dair paradigmasını ortaya koydu. Üç yıldır Sayın Öcalan'dan haber alınamıyor. Barış dediği için arkadaşlarımız da sokakta direnen emekçiler de tecrit altında. Kürtler yüz yıldır buna karşı direniyor. Herkesin bulunduğu yerden sesini yükseltip, 'Sayın Öcalan irademizdir' demesi gerek" dedi.

KONGRELER DEVAM EDECEK

Ağustos ayında alınan olağanüstü kongre kararının ardından ilk kongresini Bozova'da yapan DEM Parti, Viranşehir'de ikinci kongresini gerçekleştirdi.

Kongre süreci yarın Siverek'te, önümüzdeki hafta içi ise Ceylanpınar ve Haliliye ile devam edecek.

Öne Çıkanlar