DEM Parti ve DBP'ten Hakkari Belediye Eşbaşkanı verilen cezaya tepki: Kararı da kayyımı da tanımıyoruz

DEM Parti ve DBP'ten Hakkari Belediye Eşbaşkanı verilen cezaya tepki: Kararı da kayyımı da tanımıyoruz
DEM Parti, Hakkari'nin seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi: "AKP-MHP'nin talimatlı yargısının hukuku ayaklar altına alan kararları yok hükmündedir."

Artı Gerçek - Gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye'sinin seçilmiş eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) karara tepki gösterdi.

DEM Parti'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış'a, kayyım gaspına gerekçe yapılan ve düzmece delillerle oluşturulan, teknik olarak çökmüş bir davada 19 yıl 6 ay ceza verildi. AKP-MHP'nin talimatlı yargısının hukuku ayaklar altına alan kararları yok hükmündedir. Kumpasçı çok iktidar geldi geçti ama biz buradayız, olmaya da devam edeceğiz, siz gideceksiniz!"

'KARARI DA KAYYIMI DA TANIMIYORUZ'

Akış'a verilen cezaya tepki gösteren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de şu açıklamayı yaptı:

"Hakkari Belediye Eşbaşkanımız Sıddık Akış, siyasi bir kumpasla, hukuksuz, kanunsuz şekilde gözaltına alındı, yerine kayyım atandı ve şimdi de 19 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutuklandı. Hakkari’de 3 gündür yaşananlar ve bu karar halkın iradesine vurulmuş en büyük darbedir. Kayyım rejiminden medet uman bu aciz iktidar er ya da geç Hakkari halkına hesap verecektir. Bizler ne kayyımı ne de verilen kararı tanımıyoruz. Kayyım anlayışı belediyemizi ter edene kadar mücadelemiz sürecek." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar