DEM Parti'den usulsüz seçmen taşımaya karşı çağrı: Bu kirli oyunu bozmanın kolay bir yolu var

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, usulsüz seçmen taşıma iddialarına karşı oylara sahip çıkma çağrısı yaptı. Doğan, "Kayyımla kazanamayanlar, robot seçmenle de kazanamayacak" dedi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Partisinin genel merkezinde güncel gelişmelere dair basın açıklaması gerçekleştiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, usulsüz seçmen taşıma iddialarını gündeme getirdi. Doğan, "Kayyımla kazanamayanlar, robot seçmenle de kazanamayacak. Bu kirli oyunu bozmanın kolay bir yolu var. Bir oy çok şey bozar. Lütfen oylarınıza sahip çıkın” dedi.

Doğan yerel seçimlere sayılı günler kala tüm gözlerin İstanbul’da olduğunu söyleyerek, “Biz de İstanbul yarışını merakla bekliyor ve sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün İstanbul dışına çıkalım. Ben Şırnak’tan geliyorum. Bir gün önce Güçlükonak ilçesinde konvoyuna yapılanlarını anlatmak istiyorum. Türkiye’de demokrasi var ya, hani hepimiz eşit koşullara sahibiz ya bunların olmadığını anlatmak, kendi tanıklığımı anlatmak isterim” dedi.

'DEM PARTİ KONVOYLARINA KEYFİ DURDURMA'

Doğan, “DEM Parti konvoylarına keyfi durdurma yapılıyor. Yani ardında yapılacak programları sarkıtmak. Aramalar, GBT kontrolleri yapılıyor ve bizim konvoyumuza katılan araçlara cezalar kesildi. Tüm mülki amirlere bir kez daha seslenmek istiyorum: Lütfen tarafsız davranın. Bu suç nedenidir, sizler bir siyasi partinin tarafını tutamazsınız, bu tutumdan vazgeçin” dedi.

Yıllardır atanan kayyımlarla kentlerin bilerek, maksatlı olarak yıkıldığını söyleyen Doğan, “Bu kentleri yeniden inşa etmek gündemine sahibiz. Yerel seçimler partilerin politikalarını anlattığı seçimlerdir. Örgütsel yapılarımızı güçlendirmek, bunca saldırıya rağmen ender ayakta duran partilerden biridir. Seçmenimiz tüm kentlerde aday çıkarmamızı istedi” dedi.

'USULSÜZ SEÇMEN TAŞINDI'

DEM Parti’nin açık ara farkla birinci olduğunu söyleyen Doğan, “Kayyımla kazanamayanlar, robot seçmenle de kazanamayacak. Bunu kabul etmeyin, bu oyunun bir parçası olmayın” dedi. Usulsüz seçmenlerin taşındığını söyleyen Doğan, “Bu kirli oyunu bozmanın kolay bir yolu var. Bir oy çok şey bozar. Lütfen oylarınıza sahip çıkın” dedi.

“Kürtçenin parlamentoda bilinmeyen dil olarak belirtildiğini belirten Doğan, “Her seçimde akıllara Kürtçe geliyor. Daha geçen hafta Kürtçe tiyatro, Kürtçe müzik neredeyse yasak. Kürtçe konserler yasaklanıyor bu ülkede. Ama bir tek partiye bütün bunlar serbest. Bu konudaysa samimiyseniz, anadil önündeki engelleri kaldırmak istiyorsanız yasal düzenlemeler yapın. Yıllarca yaptığımız çağrılara yasalarla karşılık verin” dedi.

Spekülasyonlarla algı yaratıldığını aktaran Doğan, “Bizi algı oyunlarıyla zikzak çizmemize neden olamazsınız. Bunlar nafile çabalardır. Tüm uzlaşı süreçlerin sonuçlarını sizlerle paylaştık” dedi.

İstanbul milletvekili Çiçek Otlu’nun evinin aranmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Doğan, “Senaryolar her zaman hazırdır. Hukuksuzluğun kime yapıldığına bakılarak görmezden duymazdan gelenlere seslenmek istiyoruz: hukuksuzluk sınır tanımaz. Kendini bunun dışında tutanların bir gün kapısı çalınabilir” ifadesini kullandı.

'HÜDA PAR BİR DEVLET AKLININ APARATI DEĞİLSE NEDİR?'

Batman’da DEM Parti’nin adayı Mehdi Öztüzün’ün HÜDA PAR’ın adayı Serkan Ramanlı ile verdiği fotoğraf karesine ilişkin de açıklamada bulunan Doğan, “HÜDA PAR bir devlet aklının aparatı değilse nedir? Böyle bir stratejik aklı reddeder, buna karşı mücadele ederiz. Söz konusu parti ile geçmişi ile yüzleşmeyen bir parti ile siyasi muhataplık kurmamız söz konusu olamaz. Ortada bunca acı bir arka plan varken, bunlarla yüzleşmeden bugünü ve geçmişi görmeyen bir yaklaşımı reddederiz. Geleceğin inşası için geçmişi bilmek gerekir. Dünden bugüne bedel ödeyen bir gelenek olarak bir fotoğraf için kıyamet koparamıyoruz, bunun bir fotoğraf karesinden ibaret olmadığını hatırlatmak isteriz” dedi.

'KİMSEYE KAZANDIRMAK VE KAYBETTİRMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK'

Siyasi partiler, Sivil Toplum Örgütleri ve Platformalara çağırı yapan Doğan, birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Doğan, “Devran nasıl döner hep birlikte göstereceğiz. Dem gelir devran döner, kimseye kazandırmak ve kaybettirmek gibi bir derdimiz yok” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar