DEM Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları netleşiyor

DEM Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları netleşiyor
DEM Parti yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için aday havuzu oluşturdu. Meral Danış Beştaş, Sırrı Süreyya Önder, Filiz Kerestecioğlu, Saruhan Oluç ve Barış Atay'ın isimleri öne çıkıyor. Başvurusu halinde Başak Demirtaş’ın adaylığı da değerlendirilecek.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Yerel seçimlere doğru siyasi partilerin aday belirleme süreçleri devam ediyor. Özellikle Ankara ve İstanbul’da çıkaracağı adayların merak konusu olduğu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yerel seçimler için aday havuzu oluşturdu.

Aday havuzunda İstanbul için Erzurum milletvekili Meral Danış Beştaş ve Meclis başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in ismi ön planda. Ancak, kent uzlaşısı kapsamında eski TİP milletvekili Barış Atay’ın ismi de konuşuluyor.

DEM Parti’nin aday çıkaracağını açıkladığı bir başka il ise başkent Ankara. Ankara’da adaylık için oluşturulan havuzda Ağrı milletvekili Sırrı Sakık, Antalya milletvekili Saruhan Oluç ve eski milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun ismi öne çıktı.

BAŞAK DEMİRTAŞ HENÜZ BAŞVURU YAPMADI

Geçtiğimiz günlerde Artı Gerçek’e konuşan Başak Demirtaş teklif gelmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabileceğini duyurmuştu. Bu kapsamda edinilen bilgiye göre Başak Demirtaş henüz bir başvuruda bulunmadı. Başvuru yapması halinde Başak Demirtaş’ın adaylığı da değerlendirilecek.

ANTALYA İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİM LİSTESİ

CHP’li büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek’in salon vermemesiyle başlayan tartışmalar nedeniyle gözlerin çevrildiği Antalya’da, DEM Parti aday çıkarma kararı almıştı. Yapılan çalışmalar kapsamında partinin Antalya için oluşturduğu aday havuzunda eski milletvekilleri Ebru Günay ve Kemal Bülbül ile DEM Parti grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin ismi ağırlık kazandı.

Öne Çıkanlar