Demirtaş, Financial Times'a konuştu: 14 Mayıs'ta Kürtler belirleyici olacak, Kılıçdaroğlu'nun değişim çabası samimi

Demirtaş, Financial Times'a konuştu: 14 Mayıs'ta Kürtler belirleyici olacak, Kılıçdaroğlu'nun değişim çabası samimi
Selahattin Demirtaş, Financial Times'ın sorularını yanıtladı. Demirtaş, seçimi Erdoğan'ın kazanması halinde Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçeceği yorumu yaptı, Kılıçdaroğlu'nun değişim ve demokrasi çabasını samimi bulduğunu söyledi.

Artı Gerçek - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs seçimlerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kazanması halinde "Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçeceğini" söyledi. Demirtaş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "değişim ve demokrasi konusunda samimi bir çaba gösterdiğini", Kürtlerin "ortak bir cumhurbaşkanı adayına değer verdiğini" belirtti.

Avukatı aracılığıyla İngiliz gazetesi Financial Times'ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, Kürtleri de kapsayan birleşik bir muhalefetin "diktatörlüğe" kayışı engelleyebileceğini söyleyerek "Türkiye adım adım otoriter bir rejime doğru ilerledi. Eğer Erdoğan bu seçimi kazanırsa Türkiye yeni bir tür diktatörlüğe geçmiş olacak" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN TOPLUMU BÖLEREK İKTİDARDA KALDI'

"Erdoğan iktidarda kalmayı toplumu bölerek başardı" diyen Demirtaş, "Muhalefetin seçimler öncesinde birlik sağlaması sadece bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak değil, seçimleri kazanmak için de önemli" diye konuştu.

Financial Times'ın haberinde 14 Mayıs seçimlerinde Kürtlerin oylarının kritik olacağı yorumu yapılırken, Demirtaş da "[Türkiye'de] Kürtlerin desteğini almayan bir parti iktidara hiç gelmedi. Kürtler bu seçimde de belirleyici olacak" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU'NUN KAMPANYASINI İZLEYECEĞİZ'

Haberde Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının en zorlu sınavıyla karşı karşıya olduğu, bununla birlikte Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanamayabileceği ve HDP destekçilerinin seçimin sonucunu değiştirmek açısından kilit önemde olduğu belirtildi. Demirtaş ise Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği konusunda henüz kesin bir karar vermediğini söylese de, CHP liderinin "değişim ve demokrasi konusunda samimi bir çaba gösterdiğini" belirtti. Demirtaş, Kürtlerin "ortak bir cumhurbaşkanı adayına değer verdiğini" ve Kılıçdaroğlu'nun kampanyası konusunda "umutlu" olduklarını, bununla birlikte bir tercih yapmak için kampanyanın nasıl devam edeceğini görmeyi bekleyeceklerini belirtti.

Demirtaş, kendisi hakkında da "Cezaevinde siyaseti hiç bırakmadım ve mücadeleye aktif şekilde dahiil olmaya çalıştım. Erdoğan beni cezaevinde tutacağını açıkça söylüyor. Bunu seçimden sonra da söyleyip söyleyemeyeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar