Demirtaş: 'Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur, uluslararası heyet inceleme yapmalı'

Demirtaş: 'Kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur, uluslararası heyet inceleme yapmalı'
Selahattin Demirtaş: "PKK’lilere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler olduğunu avukatlarım aktardılar. Uluslararası bir heyetin bölgeye giderek inceleme yapması gerekir. Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz."

Artı Gerçek- Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında PKK'ye yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler ve açıklamalar üzerine bir mesaj yayınladı.

Demirtaş, durumun tespiti için bağımsız bir heyet tarafından bölgede inceleme yapılması gerektiğini söyledi ve Meclis ile muhalefete çağrıda bulundu. Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

“1- Sosyal medyada PKK’lilere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler olduğunu avukatlarım aktardılar.

Durumun tespiti için bağımsız, uluslararası bir heyetin bölgeye giderek inceleme yapması gerekir. Bunun koşulları sağlanmalıdır.

2- Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz. Bunu sessizlikle geçiştirmek suçu onaylamaktır.

Gerekçesi ne olursa olsun kimyasal silah kullanmak dünyanın her yerinde ağır bir suçtur. Böyle bir suçun açık sorumlusu, savaş politikasında sınır tanımayan AKP-MHP iktidarı olur.

3- Hiç kimse bir an bile aklından çıkarmasın ki, kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur ve insanlığa karşı suçlarda zaman aşımı yoktur.

Böyle bir suç işleyenler, bağımsız yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir.”

Öne Çıkanlar