Demirtaş: Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti

Demirtaş: Savcılık da Soylu’nun görevinin hakaret etmek olduğunu resmi olarak kabul etti
Selahattin Demirtaş, Süleyman Soylu hakkında hakaret gerekçesiyle yaptığı başvurunun savcılık tarafından işleme alınmadığını duyurdu. Demirtaş, savcının Soylu'nun sözlerini "bakanlık görevi kapsamında" değerlendirmesini eleştirdi.

Artı Gerçek - Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, hakaret suçlaması ile yaptığı suç duyurusunun savcılık tarafından işleme alınmadığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş, Ekrem İmamoğlu için verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezasına erekçe gösterilen "ahmak" sözcüğünü hatırlattı. Kendi başvurusunda geçen "katil, iğrenç, aşağılık" sözcüklerinin dava konusuna dönüştürülmediğini belirtti.

Savcının, Soylu hakkındaki hakaret iddiasını "görevinden kaynaklanan eylemlerle ilgili olup, bakanlık görevi kapsamında" değerlendirdiğini altını çizdi. Bu buruma "Şu hukuk rezaletine bakar mısınız Allah aşkına! “Ahmak”a 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, “Katil, iğrenç, aşağılık” ise Soylu’nun göreviymiş" diyerek tepki gösterdi.

'ŞATAFATIN TADINI ÇIKAR, HAPİSHANEDE BULAMAYACAKSIN'

Demirtaş paylaşımlarını, Süleyman Soylu'ya yönelik "İşlediğin tüm suçların hesabını vermek üzere sanık sandalyesine oturacağın günlere az kaldı. O güne kadar lüksün ve şatafatın tadını çıkarmaya bak çünkü hapishanede hiçbirini bulamayacaksın" sözleri ile bitirdi.

Demirtaş'ın yaptığı başvuruya savcılık tarafından verilen ret kararının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar