Demirtaş'tan gençlere mesaj

Demirtaş'tan gençlere mesaj
HDP Gençlik Meclisleri'nin düzenlediği şölene mesaj gönderen Demirtaş, 'HDP'nin mücadelesi parlamentarizme sıkıştırılmayacak kadar kapsamlı, olmak zorundadır' dedi.

POLİTİKA - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri, "Genç Başladık, Genç Başaracağız" sloganıyla Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı'nda gençlik şöleni düzenledi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP Millevekili Lezgin Botan'ın katıldığı şölene, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden mesaj gönderdi.

'SİZLER SEÇİMİ KAZANACAKSINIZ'

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, mesajında gençlere şu sözlerle seslendi: 
 
"Faşizmin her yerde toplumu teslim amacıyla gerçekleştirdiği zulmün katmerleştiği bu dönemde genç arkadaşlarımın kararlı duruşu sürecin sonucunu tayin edecek niteliktedir. Bütün ezilenlerin ortak umudu haline gelmiş partimiz HDP'yi yaşamın her alanında örgütleyerek mücadeleci bir çizgide tutmak gençliğimizin temel görevlerindendir. Her genç arkadaşımın bilgi, birikim düzeyini en donanımlı hale getirerek, ideolojik duruşunu da güçlendirmesi, HDP'yi içselleştirerek demokratik siyaseti özümsemesi gerekir. 

HDP'nin mücadelesi parlamentarizme sıkıştırılmayacak kadar kapsamlı, derinlikli olmak zorundadır. İşyerinde, okulda, fabrikada, tarlada, evde ve her yerde özgürlük çizgisinin mücadele zeminini örgütlememiz gerekir. Seçimlere de en büyük morali ve heyecanı sizler katacaksınız. Ve sizler bu seçimi kazanacaksınız. 
 
Benim de, bizim de sizlere olan güvenimiz tamdır. Pırıl pırıl gözleriniz, tertemiz yüreğiniz ve teslim alınamaz cesaretinizle öncü güç olma rolünüzü oynayacağınızdan kuşkum yoktur. Genç başladık, genç başaracağız diyenler elbet kazanacak, mutlaka kazanacak. Tekrardan gençlik şöleninizi selamlıyor, her birinize ayrı ayrı selamlarımı iletiyor, başarılar diliyorum." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

İLGİLİ HABER: REUTERS'A KONUŞAN DEMİRTAŞ: TÜRKİYE'DE ADİL SEÇİM İMKANSIZ
 

Öne Çıkanlar