Demirtaş'ın hikayesi film olacak
HDP’li Sırrı Süreyya Önder, 'Selahattin Bey’in hikayesini filme çekeceğiz. Kendisi de kabul ederse yönetmenliğini ben üstleneceğim' dedi.
![Demirtaş'ın hikayesi film olacak](https://i.artigercek.com/2/1280/720/storage/old/news/22096.jpg)
HABER MERKEZİ - HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Selahattin Demrirtaş'ın hikayesini filme çekeceklerini, kendisinin de filmin yönetmeni olacağını söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la birlikte toplam 9 HDP milletvekillerinin tutuklanmasının üzerinden geçen 1 yıla ilişkin Cumhuriyet’e konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Açıkçası bize 4 Kasım haftasında bir şey yapılacağına dair çok net bilgiler ulaşmıştı. 10 kişilik bir isim listesiyle başlayacaklarını da biliyorduk. Aşağı yukarı bir iki isim değişti. CHP’nin rızasını almanın da ötesine gidip desteğini almak bu operasyonu yapacaklarının üzerindeki kuşku bulutlarını da dağıtmıştı. Fakat bu topraklarda hikmetle öğrenme geleneği zayıf, bu topraklar hep felaketle öğrenme geleneğine yatkın. Deprem hakkında daha önce hiç bilgilenmiyoruz, oysa bunun bilgileri var. Oysa yıkıcı bir depreme maruz kaldığımızda herkes jeoloji uzmanı kesiliyor. Hep böyle felaketlerle öğreniliyor" dedi.
CHP’nin bu gayri meşru yöntemlere verdiği onayın sonunda kendisini de önüne katacağını gördüğünü söyleyen Önder, "Nitekim Enis Berberoğlu tutuklandı. Ondan hemen sonra Kılıçdaroğlu’na uzanacaktı. CHP orada durumu aydı ve siyasal bir parti ekseninden çıkartarak adalet başlığı altında, o güne kadar dışladığı, görmek istemediği ya da tahammül edemediği kim varsa hepsine çağrı yaptı. Bu çağrıya da hiç kimse CHP’ye günahlarını hatırlatarak yaklaşmadı. Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHP'li vekiller bu furyadan bu toplumsal itirazla kurtuldular. Bu demokrasi mücadelesi bugünden yarına hemen değil ama seçimler de dahil olmak üzere birçok alanda çok etkili sonuçlar üretmeye adaydır" şeklinde konuştu.
'ZORLA UÇAĞA BİNDİRİLDİM'
4 Kasım’da gözaltına alınışlarını anlatan Önder, "Birincisi, zorla uçağa bindirilmemdi. İnsanların gördüğü zulüm karşısında lafı bile edilmez. İkincisi de; ben kapıyı açmamıştım. Meclis Başkanı, savcı, mahkeme emri ve Mithat Sancar gelmeden kapıyı açmayacağımı söyledim. Mithat Hoca’nın hem anayasal açıdan hem de hukuk formasyonuyla tanık olmasını istedim. Benim kapım ilk çalındığında aynı anda telefonum da çaldı. Selahattin Bey arıyordu... ‘Benim evi sardılar, eve girmeye çalışıyorlar’ dedi. ‘Başkan benim eve de girmeye çalışıyorlar’ diye yanıt verdim. Selahattin Bey, ‘O zaman organize bir şey bu. Hadi hepimize kolay gelsin’ dedi. Birbirimize başarı diledik kapattık. ‘Açmazsanız kapıyı kıracağız’ dediler. Bir polis Amerikan polisi havasıyla hakkımdaki fezlekeyi bütün apartmana dinletti. Mithat Hoca geldi. Mahkeme kararını da gördükten sonra kapıyı açtım" dedi.
'DEMİRTAŞ'IN HİKÂYESİNİN FİLMİNİ ÇEKECEĞİM'
Demirtaş’la arasındaki dostluğa da değinen Önder, "Bu partide siyaset yapmaya başladığımdan beri yüzlerce, binlerce ölümsüz dostluklar edindim. Ama Selahattin Bey’le kurduğumuz dostluk ve dayanışmanın boyutu çok başka bir şey. Türkiye’nin en çalkantılı dönemlerinde birlikte siyaset ürettik. Adalet Bakanlığı benim Selahattin Bey’le görüşmeme izin vermiyor. Ben de avukatları ve giden arkadaşlar aracılığıyla yazmaya yoğunlaşmasını önerdim hep. Yazı yolculuğunda vebalim olduğu için, kitap fuarında sanatçı dostlarımızla beraber olacağız. İmzalamak benim işim değil, imzalamak edebiyatçıların işi olacak. Ben de Başkanımızın adına o onura tanık olacağım. Belki kitaptaki öykülerden birinden yola çıkacağız, belki de Selahattin Bey bize bir sürpriz yapacak, yeni bir hikâye yazacak. Selahattin Bey’in hikâyesini bir filme çekeceğiz. Kendi de kabul ederse yönetmenliğini ben üstleneceğim. Yazım ve yapım aşamasını bir kolektif imeceyle çözeceğiz. Bunu da ilk de kamuoyuyla paylaşmış olalım" şeklinde konuştu.