Demirtaş'ın son grup konuşması yeniden gündem oldu: Şu faşist bloka mecbur muyuz ya!

Selahattin Demirtaş'ın HDP'nin Meclis grubunda yaptığı son konuşma yeniden gündem oldu. Demirtaş, "Şu faşist bloka mecbur muyuz ya? Neden bir araya gelip alternatif bir demokratik seçenek sunamayacakmışız?" demişti.

Artı Gerçek - Seçim tarihinin belli olmasıyla siyasette ittifaklar ve ortak aday tartışmaları alevlenirken, Edirne Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugüne de denk düşen mesajlarının olduğu son HDP Meclis grubu konuşması gündem oldu.

Demirtaş’ın 1 Kasım 2016 tarihli konuşmasında, "Mesele bizim ne yapacağımızdır. Bizim bunları yenmemiz, alt etmemiz, tepetaklak etmemiz lazım" diyerek şöyle devam ediyor:

"Ben bu gidişattan memnun değilim, tedirginim, çocuğumun, kendimin, ailemin geleceği için artık büyük bir korku yaşıyorum diyen herkesin karşı hamle yapması gerektiği bir dönemden geçiyoruz.

Güçlü bir muhalefet bloğuyla Türkiye'ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunmamız lazım.

Şu faşist bloka mecbur muyuz ya? Şu faşist blok kendinde bu cesareti görüyor da “Biz yüzde 50 oy alırız” diyor da eşitlikten, özgürlükten, adaletten, birlikte yaşamdan, kardeşlikten yana olanlar olarak bizler neden yüzde 60 oy alamayacakmışız? Neden bir araya gelip alternatif bir demokratik seçenek sunamayacakmışız?

Şu faşist bloka mecbur muyuz ya? Bizim bunları yenmemiz, alt etmemiz, tepetaklak etmemiz lazım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar