Demirtaş’tan Bartın açıklaması: İşçi katliamları, kasıtlı işlenen cinayetlerdir

Demirtaş’tan Bartın açıklaması: İşçi katliamları, kasıtlı işlenen cinayetlerdir
Selahattin Demirtaş, Bartın’daki madenci katliamını “kasıtlı işlenen cinayetler” diye nitelendirdi. Demirtaş, “İngiltere'de, Almanya'da maden işçileri 'şehitlik' mertebesine ulaşamıyorlar çünkü oralarda suçu kadere yükleyen yöneticiler yok” dedi.

Artı Gerçek - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bartın’da 41 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına dair sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.

Başsağlığı dileyen Demirtaş, maden işçileri için “şehit” tanımı kullanılmasını, “İngiltere'de, Almanya'da maden işçileri "şehitlik" mertebesine ulaşamıyorlar çünkü oralarda suçu kadere yükleyen yöneticiler yok. İktidarın yağlı ekmeğine bal döken muhalefetleri de yok” ifadeleriyle eleştirdi.

Maden faciası için “kasıtlı işlenen cinayetlerdir” ifadesini kullanan Demirtaş, “Kimse daha fazla laf kalabalığı ve şaklabanlık yapmasın. İşçi katliamları, daha fazla kâr uğruna, kasıtlı işlenen cinayetlerdir. Çözüm, emekten yana bir düzen kurmaktır. Çözüm bilimdedir, soldadır. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar