Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna destek: Kutluyorum

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna destek: Kutluyorum
Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna destek: Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli. Kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum."

Artı Gerçek - Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu'nun 'Alevi' videosuna destek verdi. Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum" dedi.

'BU TOPRAKLARDA AYRIMCILIK OLMADAN YAŞAMAK MÜMKÜN'

Demirtaş'ın mesajı şöyle:

"Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli.

Bu topraklarda ayrımcılık olmadan, eşitçe, kardeşçe, huzur içinde yaşamak mümkün.

Sayın Kılıçdaroğlu'nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum."

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Kılıçdaroğlu dün akşam 'Alevi' notuyla paylaştığı videoda, "Alevi olmaz diyene, iyi, ahlaklı ve doğru olan olur, diyecek misin?" diye sormuştu. Kılıçdaroğlu'nun "Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım..." diyerek gençlere yaptığı çağrı geniş yankı uyandırmıştı.

İki saat içerisinde 12 milyon 500 bin görüntülenmeye ulaşan videoda Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. Ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız.

'ERDEMLİ VE ADİL OLMAYI SEÇEBİLİRİZ'

Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar