Demirtaş'tan seçim güvenliği için muhalefet ittifaklarına 'ortak çalışma' çağrısı

Demirtaş'tan seçim güvenliği için muhalefet ittifaklarına 'ortak çalışma' çağrısı
SADAT'ın Kemal Kılıçdaroğlu yayınına reklam vermesine ilişkin tartışma sürerken, Selahattin Demirtaş'tan muhalefet ittifaklarına sandık güvenliği için ortak çalışma çağrısı geldi. Demirtaş, seçmenlere de mitinglere katılma çağrısında bulundu.

Artı Gerçek - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçimler öncesinde muhalefet ittifaklarına sandık güvenliği için ortak çalışma başlatılması çağrısında bulundu. Demirtaş, "Halk iradesine göz dikmeye cüret edebilecek odaklar bir araya gelebiliyorsa üç muhalefet ittifakı da seçim güvenliği için ortak çalışma başlatmalı" dedi.

'CHP'YE DÜŞER, BELKİ DE HAZIRLIK YAPILIYORDUR'

Demirtaş'ın çağrısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun seçim güvenliğine dikkat çekmek için kapısına dayandığı SADAT'ın reklamının, kendisinin katıldığı televizyon programında yayınlanması sonrasında geldi.

HDP'nin eski eş genel başkanı, ortak çalışmaya öncülük etmesi için de CHP'yi işaret etti, "Belki de hazırlık yapılıyordur" dedi.

Demirtaş'ın paylaşımı şöyle: "Seçim güvenliği bugünden başlar, yemin törenine kadar sürer. Halk iradesine göz dikmeye cüret edebilecek odaklar bir araya gelebiliyorsa üç muhalefet ittifakı da seçim güvenliği için ortak çalışma başlatmalı. Buna öncülük etmek CHP'ye düşer. Belki de hazırlık yapılıyordur."

'TEK ADAMA KARŞI KAÇ MİLYON OLDUĞUNUZU MEYDANLARDA GÖSTERİN'

Demirtaş gün içinde yaptığı ikinci paylaşımda da, seçmenlere mitingleri kaçırmayıp meydana inme çağrısında bulundu.

Demirtaş, "Sandık hırsızlarına karşı en büyük önlemlerden birini hatırlatayım: Tek adama karşı kaç milyon olduğunuzu meydanlarda gösterin ki, pusuya yatmış sandık hırsızları yerlerinden kıpırdamaya bile cesaret edemesinler. Hiçbir mitingi sakın kaçırmayın! Mutlaka kazanacağız, inanın" dedi.

'MEYDANLARI DA SEÇİM COŞKUSUYLA İNLETİN, BAKALIM KARŞINIZDA KİM DURABİLECEK!'

Demirtaş'ın gün sonunda yaptığı paylaşımda ise, seçim kampanyasına dair önerilerini dile getirdi.

Demirtaş, "Bir işi ciddiyetle yapmak demek,o işi çatık kaşla yapmak değildir. Seçim kampanyasında başarı çatık kaşla ve öfkeyle değil, coşkulu ve akılcı stratejiyle gelir. Sosyal medyayı da meydanları da seçim coşkusuyla inletin, akıllıca kullanın, bakalım karşınızda kim durabilecek!" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar